Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Rinkēvičs: Tūristi vienmēr var rēķināties ar Ārlietu ministrijas palīdzību

Neskatoties uz to, vai ir nepieciešama vīza vai ir nozaudēta pase, tūristi un tūrisma firmas vienmēr var rēķināties ar Ārlietu ministrijas palīdzību, piektdien starptautiskās tūrisma izstādes – gadatirgus _Balttour 2012 _atklāšanas ceremonijā sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

"Ikdienā saskaroties ar palīdzības sniegšanu ārvalstu tūristiem, var apgalvot, ka Latvijā tūrisma attīstība ir ļoti laba, turklāt izstādē atspoguļotais ļoti labi parāda to, ko tūristiem piedāvā Latvija un ko tās pilsoņi var redzēt citās valstīs. Tikai apmeklējot citas valstis, mēs varam salīdzināt un spriest, cik labi ir pie mums Latvijā, un, kas mums vēl ir jāattīsta," tā ministrs.

Pasākuma ietvaros Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis un Konsulārā departamenta direktore – vēstniece Līga Bergmane informēja par jaunumiem konsulārās palīdzības jomā un prezentēja jauno konsulārās palīdzības ārkārtas situāciju tālruņa numuru – (+371) 26 33 77 11, kas ir pielāgots valsts kodam un tāpēc viegli iegaumējams un atpazīstams ikvienam Latvijas valsts piederīgajam. Uz šo tālruņa numuru zvanot, palīdzību var saņemt 24 stundas diennaktī 7 dienas nedēļā.

Tāpat Ārlietu ministrija informēja, ka sestdien, 11.februārī, no plkst. 10.00 līdz 18.00 Ārlietu ministrijas stendā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, Nacionālā veselības dienesta darbinieki ikvienam Latvijas iedzīvotājam nodrošinās iespēju pieteikties un bez maksas noformēt Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē