Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rusiņš: Jāuzliek bargi sodi, kas izbeigtu auklēšanos ar "krutkas" tirgotājiem

Par nelegālā alkohola tirdzniecību ir jāpiemēro daudz nopietnākas sankcijas nekā nieka naudas sods, kurš liekas, ka nevienu no šīs rūpalas uzturētājiem pašlaik īpaši nebiedē.
"Nelegālā alkohola tirgotājiem piemērojamās sankcijas, kas saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu uzliek tik vien kā naudas sodu fiziskajām personām no divsimt līdz piecsimt latiem, bet juridiskajām personām — no tūkstoš līdz piectūkstoš latiem, ir daudz par maz, lai veiksmīgi apkarotu nelegālā alkohola tirdzniecību," norāda 11. Saeimas deputāts Gunārs Rusiņš.

Lai uzlabotu esošo situāciju un izskaustu šo rūpalu esamību, G. Rusiņš ir izstrādājis priekšlikumu piedāvājot veikt grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, nosakot, ka nelegālā alkohola glabāšanas vai tirdzniecības gadījumā līdzās piemērojamajam naudas sodam, tiek konfiscēti ne tikai alkoholiskie dzērieni, bet arī to tirdzniecībai izmantotais nekustamais īpašums vai transportlīdzeklis.

"Ir jāizbeidz šī nevajadzīgā auklēšanās ar "krutkas" tirgotājiem un skaidrs, ka sankcijas, kas noteiks, ka var tikt konfiscētas arī tirdzniecībai vai glabāšanai izmantotais nekustamais īpašums, to īpašniekiem liks būt daudz saprātīgākiem izmantojot, vai ļaujot izmantot sev piederošo nekustamo īpašumu nelegālā alkohola tirdzniecībai," uzskata G. Rusiņš.

Priekšlikumu veikt minētos grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā, G. Rusiņš jau tuvākajā laikā iesniegs izskatīšanai Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas un Sociālo un darba lietu komisijas ietvaros izveidotajā darba grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē