Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Stepaņenko: Samazinot PVN siltumenerģijai, rīdzinieki varētu ietaupīt 7,1 miljonu latu

Ja jaunajā sezonā tiktu samazināts pievienotās vērtības nodoklis (PVN) siltumenerģijai no 12% līdz 5%, rīdzinieki šajā sezonā varētu ietaupīt 7,1 miljonu latu, uzskata AS Rīgas siltums padomes priekšsēdētājs un Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR).

Iepriekšējā sezonā - 2011./2012.gadā - savukārt varēja ietaupīt 6,4 miljonus latu. Ja šāds priekšlikums tiktu pieņemts, Latvijā kopumā ietaupījums sasniegtu aptuveni 13,15 miljonus latu. V.Stepaņenko uzskata, ka valsts budžets šos līdzekļus atgūs, jo, maksājot mazāk par siltumenerģiju, iedzīvotāji naudu tērēs citām precēm un pakalpojumiem, kurām attiecīgi PVN ir noteikts 21% apmērā. Valsts iegūtu vairāk, taču viss esot atkarīgs no politiskās gribas, skaidroja amatpersona.

Jau ziņots, ka V.Stepaņenko (GKR) jau 26.septembrī nosūtījis vēstuli Ministru kabinetam ar priekšlikumu par PVN samazināšanu siltumenerģijai līdz 5%, jo uzskata, ka tas ir vienīgais veids, kā nepieļaut apkures izdevumu pieaugumu.

Ņemot vērā, ka Saeimā tiek skatīti grozījumi likumā Par pievienotās vērtības nodokli, V.Stepaņenko 11.oktobrī iesniedza aicinājumu visām Saeimas frakcijām un neatkarīgajiem deputātiem lemt par PVN likmes pazemināšanu apkurei līdz 5%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vajag mūsdienīgus uzņēmumus

Finanšu ministrija šonedēļ paziņoja, ka saskaņošanai tiek virzīti Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumi, kas paredz vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu. Šie grozījumi ir ietverti likumproj...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē