Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Točs: Olas, kuras ēdam

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
MONSANTO
M
Animals Raised on Genetically Engineered Feed Are Different RoundUp "There is compelling evidence that animals provided with feed containing GM ingredients can react in a way that is unique to an exposure to GM plants. This is revealed through metabolic, physiological or immunological responses in exposed animals." Report on animals exposed to GM ingredients in animal feed, Prepared for the Commerce Commission of New Zealand by Professor Jack A.Heinemann, PhD, 24 July 2009
MARGARET
M
Margaret Miller is just one example. While working as a Monsanto researcher, she contributed to a scientific report for the FDA on Monsanto's genetically engineered bovine growth hormone. Shortly before the report was submitted, Miller left Monsanto to work at the FDA, where her first job was to review the same report! Assisting Miller was another former Monsanto researcher, Susan Sechen. Needless to say, the FDA accepted Monsanto's findings, which became the basis for its approval of Monsanto's genetically engineered bovine growth hormone and its decision not to require labels on milk produced through the use of the artificial hormone.
  • 0
  • 0
LASI
L
Monsanto's Roundup Pesticide Killing Wheat Monsanto also produces the most commonly used broadleaf pesticide in the world, glyphosate--or Roundup. In addition to its inherent toxicity as a chemical pesticide, Roundup has now been found to aid the spread of fusarium head blight in wheat. This disease creates a toxin in the infected wheat, making the crop unsuitable for human or animal consumption. Canada's wheat industry is currently being ravaged by this disease. At the same time, the widespread use of Roundup has resulted in the formation of "super weeds" --- unwanted plants that have developed an immunity to these pesticides. Read study linking Monsanto's Roundup to Cancer.
  • 1
  • 0
Varbūt
V
Īstenībā vajadzētu informēt par šādām lietām. Par to, ka gaļu krāso. Par garšas pastiprinātājiem. Par e vielu ietekmi. varētu veselu rakstu sēriju. par tirgotāju trikiem. par to kur nopirkt īstu produkciju. Es gribētu pirkt no zemniekiem un Latvijas produkciju. Bet pat tirgū pazīstams tirgotājs - visādi citādi labs cilvēks- samelojas. jo vajag pārdot. Varbūt ekspertu brigādi, kas apceļot Latviju un veic rakstu sēriju par lietām.
Jana
J
Jums izdodas labas slejas, vienmēr cenšos palasīt un secinu, ka lielākoties mans viedoklis ir līdzīgs. Turpiniet, Jums sanāk bez tukšvārdības un ar saprašanu, par ko stāsts...
sb
s
viens labs raksts
Ieva > Točs
I
1) Glutamāts neizraisa baudu - tas vienkārši pastiprina garšas uztveri, tāpēc normāls ēdiens liekas pliekans. 2) Ražotāji jau ir mēģinājuši tirgū laist preces bez piedevām, taču pelēkas desas un atsulojušos jogurtu neviens nepērk. Vienīgais, ko var iesmērēt, ir produkti ar īsu glabāšanas termiņu (iesmērēt, tāpēc, ka termiņu var norādīt, kādu grib, īpaši, ja cenu var pacelt). 3) Pirkt Latvijā ražoto tikai tāpēc, ka tas ir Latvijā ražots....Es pērku, ja gribu pamielot garšas kārpiņas, bet tā, protams, ir zemnieku produkcija, nevis lieluzņēmumu ražotais (īpaši Lietuvā ražots Latvijas uzņēmuma saldējums vai Igaunijā ražoti Latvijas uzņēmuma sieriņi). 4) Par mācīšanu no pirmās klase, tam piekrītu, tikai problēma tā, ka tad jau lielāko ties ir par vēlu, jo sīkais parasti jau ir nogaršojis visus tos burbuļūdeņus, palmu eļļu, krāsotu cukuru utt.- ja ne mamma, tad vecmāmiņa iedeva.
anna
a
pat lasis esot iekrāsots
  • 2
  • 0
Minnija>Ievai
M
Tieši tā, mana māte arī tirgū novēroja šādu skatu Pie stenda, kur pārdod tiešām veselīgu, ekoloģiski tīru žāvēto gaļu, krievu tantes stāv, aizdomīgi skatās uz preci un saka: "Nē, izskatās kaut kā aizdomīgi, tomēr neņemšu." Jo tā gaļa nav spilgti sarkana, bet pelēka, tāpēc, ka bez krāsvielām, bet pircēji ir pieraduši redzēt sarkanu gaļu, dabiski pelēku tagad uzskata par sliktu! Ārprāts, līdz kam sabiedrība nonākusi!
  • 1
  • 0
30 g
3
bet - mākslīgi pastiprināta garšas uztvere - izraisa baudu. Nevainosim vīnu, vaonosim dzērāju. Alkohols arī 30 g devā ir nekaitīgs. Bet kurš to lieto 30 g devā?
  • 1
  • 0
Zirgs - Točam
Z
Tur jau tā nelaime, ka cilvēki rūpīgi lasa uz pārtikas iepakojuma rakstīto, bet tam nevar ticēt. Es biju pārtikā, bet par mani - ne vārda. Vai tu domā, ka tie, kas noklusēja par mani, rakstīs uz iepakojuma patiesību par E621 vai hidregonizētajiem taukiem???
jap
j
Viņi cik vien varēs pierādīs - ka viss tas ir pilnīgi nekaitīgs. Protams. Visiem spēkiem. Ar visām universitātēm, Eiropas Savienībām un ANO :)
  • 1
  • 1
Janka
J
Viss jau ir pareizi, bet tikai tiem, kuriem ir pietiekoši naudas, lai varētu izvēlēties...
Vārds
V
Es ar brīnos, vai tad avīzēs pēkšņi honorārus pacēluši, ka olas var atļauties ēst?
  • 2
  • 0
Ķilavas
Ķ
Agrāk metāla bundžās bijām bez konservantiem, tagad - konservanti klāt
  • 2
  • 0
Rudzu rika
R
Ja apskata iepakojumu, Vienas un tās pašas cenas līdzīgiem produktiem ir apbrīnojami dažāds sastāvs. Rudzu rika - be evielam, paņem analogu - emulgatori, draņķi. Tāpat ar speķīti
  • 2
  • 0
kā tad :)
k
«To vai citu produktu lietošana ir fizioloģiska nepieciešamība,» teic ekonomists Uldis Osis, aizstāvot ražotāju tiesības brīvi izplatīt enerģētiskos dzērienus.
kā tad :)
k
.
  • 1
  • 0
lomkas
l
man narkotikas arī ir fizioloģiska nepieciešamība
  • 4
  • 0
Senais
S
Sandri, ēšanu nevajadzētu pārvērtēt, jo pastiprināta uzmanība "rijamam" bieži noved pie resnības. Manā bērnībā un agrā jaunībā nebija tik daudz rešņu(jauni cilvēki) kā tagad, un ēdām mēs ko izdevās dabūt. Sevišķi jauks bija nelielais laiciņš, ka maize ēdnīcās stāvēja uz galdiem par brīvu, sinepes arī, un tēja maksāja 3 kap. Protams, tas nenozīmē, ka toreiz bija labāk, bet kā ilustrācija šodienas ēšanas kulta muļķībai, tas noder.
Vesals ēdis
V
Latvijā būtu jāievieš likums ka tirdzniecībā var būt tikai pārtikas produkti, kuriem tāpat kā cigarešu paciņām būtu uzrādītas E un Citas kaitīgās vielas ar uzrakstsu KAITĪGS VESELĪBAI, kas būtu jāizvieto uz visiem enerģijas dzērieniem, visa veida CoCaColām, McHorsu un Horsburgeru ēstuvēm un Statoil resnēšanas pārtikas stendos uz arī Narvesena kaitīgajiem Neēdieniem.
  • 3
  • 0
MSG
M
Ir pētījumi, kas pierāda, ka mūsdienu paaudze, neskatoties uz to, ka daudz vairāk vingro, apmeklē trenažierus un izvēlas bio pārtiku, ir vidēji par 8 kg lielāku svaru, nekā 50.gados. Kāpēc? Zinātnieku atbilde - pārtikas piedevas
  • 2
  • 0
Jana
J
Mēles receptori pie šīs vielas arī ļoti ātri pierod un ja ilgstošu laiku lietojiet produktus ar tādu piedevu – naturālā pārtika vairs neliksies tik garšīga, jo receptori vairs nebūs spējīgi atšķirt garšu bez Nātrija glutamāta. XX gadsimta 70. gados šo vielu sāka turēt aizdomās par vairāku slimību izraisīšanu. Uz doto brīdi ir pierādīti vairāki fakti. E621 var izraisīt alerģiju, astmu (it īpaši bērniem) un „ķīniešu restorāna sindromu”, - reiboni ar sliktu dušu un galvassāpēm. Dažos gadījumos tas var izraisīt paralīzi. Maziem bērniem tas var izraisīt hiperaktivitāti un atkarību. Nātrija glutamāts ir ģenotoksisks produkts. Tas nozīmē, ka jūsu glutamāta atkarība būs arī jūsu bērniem. Ir vēl vairāki fakti par E621 bīstamību, bet tie ir viegli sameklējami Internetā.
  • 3
  • 1
Senais>MSG
S
Pareizi. Man reiz kāda resna kanādiete žēlojās par rijamo - Ko tad šie taisa tik garšīgu?
  • 4
  • 0
MSG
M
Jā, tas gan, un šis Nātrija glutamāts, ko tonnām gāž pie pārtikas - E 621 - tieši veicina rijību - cilvēkam zūd mēra un sāta sajūta jo viss ir tik "garšīgs"
  • 6
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē