Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Valsts prezidents: Lembergs raida aplamus signālus sabiedrotajiem

Ventspils mēra Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) paudis viedokli, kurš raida aplamus signālus Latvijas sabiedrotajiem, uzskata Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Ir jāizsaka nožēla par to, ka no amatpersonas izskan šāds viedoklis, kas starptautisko notikumu kontekstā rada iespēju destabilizēt situāciju Latvijā un raida aplamus signālus mūsu sabiedrotajiem NATO," par prezidenta teikto portālu Diena.lv informēja viņa preses sekretāre Līga Krapāne.

Prezidents uzsver, ka Latvija ir izdarījusi viennozīmīgi pareizu izvēli, pirms desmit gadiem iestājoties aliansē. "Ventspils mēra viedoklis nekādā ziņā nav ietekmējis un nevar ietekmēt Latvijas izvēli un rīcību, esot NATO sastāvā. Ne šobrīd, ne turpmāk."

Jau ziņots, ka Lembergs nosūtījis vēstuli NATO ģenerālsekretāram Andersam Fogam Rasmusenam, kā arī Latvijas aizsardzības un ārlietu ministram, kurā saistībā ar NATO jūrnieku uzvedību Ventspilī prasa atvainošanos. Cita starpā viņš norāda: "Tā kā daļa militārpersonu ignorēja Latvijas Republikas likumus, viņu uzvedība drīzāk atbilst okupantu uzvedībai." 

Nosodījumu Ventspils mēra izteikumiem paudusi Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija), aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība), kurš paziņojis, ka Lembergs rada draudus Latvijas valsts drošībai.

Valdību veidojošās partijas piektdien, 16.maijā, ārkārtas koalīcijas sēdē plāno diskutēt par drošības stāvokļa novērtējumu pašvaldībās, tostarp plānots izvērtēt Ventspilī notikušos incidentus un Lemberga izteikumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība – aktualitāte Eiropā

Aizvadītajā nedēļā Strasbūrā noritēja Eiropas Parlamenta (EP) pirmā šī rudens sesija, un līdz ar to darbu ar pilnu jaudu ir sācis jūnijā ievēlētais EP sastāvs.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē