Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Veidiņa: Ubagiem pie baznīcas vajadzētu pastrādāt

Ubagošana kā bizness ir parādība, ar kuru ir jācīnās un kuru jāierobežo, tomēr ubagi ir jāšķiro, uzskata Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa (SC).

"Ziniet, kad es eju uz darbu pa Brīvības ielu, tur ir ubagi, kurus ved ar mašīnām. Es esmu ievērojusi - no rīta viņus pieved ar busiņu pie pasta, pie Vēstures un filozofijas fakultātes, un viņi braukā ap Latvijas Universitāti. Gadu gados tās ir vienas un tās pašas sejas. Pie baznīcām stāv citādāki cilvēki - kundzītes un māmiņas no denacionalizētajām mājām, kuras nevar atļauties samaksāt rēķinus. Es domāju, ka ubagus vajadzētu šķirot," sacīja Veidiņa.

Domniece atzina, ka ubagi Rīgā ir parādība, kuru gribētos novērst, tomēr šādi cilvēki sastopami visās Eiropas pilsētās. "Tur, kur tas ir bizness, ar to ir jācīnās, bet es neaiztiktu tās večiņas, kas stāv pie baznīcām," uzsvēra Veidiņa.

Jautāta, vai Rīgā būtu pieņemama Lietuvas pieredze, kur ubagot atļauts tikai pie baznīcām, Veidiņa sacīja, ka dzīt cilvēkus prom no baznīcas nav pareizi, jo tā cilvēkiem sniedz ļoti daudz palīdzības. Vairāki garīdznieki gan pauduši, ka baznīcas slieksnis, viņuprāt, tomēr nav piemērotākā vieta, kur novirzīt visus žēlastības dāvanu lūdzējus, taču Veidiņa pauda viedokli, ka ar baznīcu pārstāvjiem varētu būt iespējams vienoties par citām iespējām.

"Tiem cilvēkiem varbūt vajadzētu pie baznīcām pastrādāt," pieļāva Veidiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē