Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Zanders: Tas viss jau ir bijis

Vēstures literatūras daudzveidībā daudziem jo tuvas ir apceres par to, kā citos laikmetos ļaudis dzīvojuši, viņu sadzīvi un priekšstatiem - labu labais iemesls pašūpot izbrīnā galvu. Tomēr, lai nonāktu pie secinājuma, cik ļoti viss mainās, cik dīvaini pavērsieni notiek, nav nemaz nepieciešama senāka vēsture.

Piemēram, ņemam mūsu pašu ilggadējās parlamenta deputātes Seiles piezīmju krājumu Annas burtnīciņas, kas veltīts pavisam nesenai pagātnei - 2006.-2010. gadam. Lasi un baudi. Vai nav šarmanti rezultātā atcerēties, ka 2006.gadā, gatavojoties 9.Saeimas vēlēšanām, nacionāļu (tolaik TB/LNNK) kandidāte labklājības ministra postenim bija ... Ilze Viņķele? Vai atminēties, ka Vienotības, kas šobrīd tik ārkārtīgi pragmatiski risina uzturēšanās atļauju tirdzniecības tēmu, priekšteči Jaunajā laikā pret Abrenes atdošanu Krievijai cīnījās teju vai tikpat dedzīgi kā nacionāļi? Ja ņem vērā, cik enerģiski šobrīd ZZS aizstāv pašvaldību tiesības IIN sadalē un arī iestājas pret novadu tālākas apvienošanas ideju, vai nav mīļi, ka 2008.gada decembrī, kad daļa deputātu vāca parakstus, lai t.s. reģionālo reformu apturētu, ZZS sākumā parakstījās, bet pēc tam atsauca? Tirgošanās par atbalstu budžetam apmaiņā pret kādu "velti" deputātam svarīgam novadam, lēmumu pieņemšana šaurā lokā, dažādām sēdēm rezultātā kļūstot par formalitāti. Un tā tālāk.Lasot Seili, veidojas divas pretējas noskaņas. No vienas puses, pastiprinās nepatika pret t.s. politisko procesu Latvijā. No otras, ja pieredzēts un pāri tikts tik daudzām intrigām, kažoka mešanai uz otru pusi, tad gan jau arī šā brīža peripetijas politikā, lai cik tās konkrētajā brīdī liekas murgainas, pēc gada, diviem būs nepatīkamas atmiņas. Šī vēstures atkārtošanās ir vājš mierinājums, toties nesenu notikumu atgādināšana būs noderīga tēma, politiķiem drīzumā atkal stājoties vēlētāju priekšā. Līdz šim daudziem izdevies izmantot to, ka pirms dažiem gadiem notikušais piemirstas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība – aktualitāte Eiropā

Aizvadītajā nedēļā Strasbūrā noritēja Eiropas Parlamenta (EP) pirmā šī rudens sesija, un līdz ar to darbu ar pilnu jaudu ir sācis jūnijā ievēlētais EP sastāvs.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē