Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Zatlers Satversmes grozījumu noraidīšanu pielīdzina balsojumam par Šleseru

Saeimas lēmums neatbalstīt Satversmes grozījumus ir tieši salīdzināms ar 10.Saeimas balsojumu pret atļauju veikt kratīšanu Aināra Šlesera dzīvesvietā, jo arī toreiz Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un apvienības Saskaņas centrs (SC) deputāti neatbalstīja šādu soli, sacīja Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers.

Viņš nedomā, ka šajā gadījumā būtu nepieciešama Saeimas atlaišana, taču, vēršoties pie mediju pārstāvjiem, viņš vēlas izgaismot ZZS nostāju attiecībā uz Satversmes grozījumiem. Koalīcijai nāksies šajā jautājumā izdarīt spiedienu pret ZZS deputātiem, piebilda Zatlers.

Jau ziņots, ka deputāti ceturtdien neatbalstīja iespēju administratīvi sodīt deputātus un veikt kratīšanu bez Saeimas piekrišanas. Tāpat tautas kalpi nobalsoja pret izmaiņām Satversmē, kas paredzētu, ka Valsts prezidents un Satversmes tiesas tiesneši tiktu ievēlēti atklāti.

Par grozījumiem nobalsoja 53 koalīcijas deputāti - Vienotības, nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, ZRP un neatkarīgie deputāti, kā arī opozīcijā esošās ZZS deputāte Dana Reizniece-Ozola.

Pret balsoja kopumā 25 deputāti - SC deputāti un Rihards Eigims (ZZS), savukārt balsojumā atturējās septiņi Zaļo un zemnieku savienības deputāti - Jānis Dūklavs, Iveta Grigule, Jānis Klaužs, Kārlis Seržants, Raimonds Vējonis, Jānis Vucāns un Uldis Augulis.

Balsojumam bija reģistrējušies 90 deputāti. No tautas kalpiem, kuri bija reģistrējušies, balsojumā nepiedalījās četri Zaļo un zemnieku savienības deputāti - Aija Barča, Andris Bērziņš, Augusts Brigmanis un Ingmārs Līdaka. Balsojumā nepiedalījās arī Ivans Klementjevs (SC).

Saskaņā ar Satversmes 76.pantu "Satversmi Saeima var grozīt sēdēs, kurās piedalās vismaz divas trešdaļas Saeimas locekļu. Pārgrozījumus pieņem trijos lasījumos ar ne mazāk kā divu trešdaļu klātesošo deputātu balsu vairākumu".

Kā ziņots, Zatlers 2011.gadā rosināja rīkot referendumu par 10.Saeimas atlaišanu, reaģējot uz parlamenta lēmumu neļaut Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam veikt kratīšanu Šlesera dzīvesvietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē