Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Zvidriņa: Ja cilvēki izmanto e-pakalpojumu, tad tie ir vajadzīgi

Par portālā Latvija.lv pieejamajiem e-pakalpojumiem nevar teikt, ka tie ir labi vai slikti, vai ir atmaksājušies, vai neatmaksājušies - ja kaut viens cilvēks ir izmantojis e-pakalpojumu, tas nozīmē, ka tas ir vajadzīgs.

Šādu pārliecību pauda Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) direktore Solvita Zvidriņa. "Jebkuram ir tiesības iegūt e-pakalpojumu, kas viņam ir vajadzīgs. Taču jāņem vērā, ka mums visiem nebūs vienādas intereses un ne visi mēs žogus celsim vai vēl ko citu. Sabiedrībā būs lietas, kas visiem būs kopīgas un interesantas, un būs e-pakalpojumi, kas būs specifiski un interesēs ļoti mazu grupu," sacīja Zvidriņa.

Līdz ar to nevarot apgalvot, ka viens e-pakalpojums ir labs, bet cits ir slikts un tā ieviešana nav atmaksājusies. Zvidriņa paskaidroja, ka valsts primārais uzdevums ir saviem iedzīvotājiem piedāvāt valsts apmaksātu pakalpojumu servisu. Turklāt tā ir saikne ar iedzīvotājiem, tāpēc arī šie pakalpojumi ir ļoti dažādi. "Šīs lietas nevar izvērtēt naudas izteiksmē, pakalpojumi nav salīdzināmi savā starpā," piebilda VRAA direktore.

Tomēr kā vērtīgu pakalpojumu, kas ieviests pagājušajā gadā, viņa minēja e-iesniegumu iestādei, kas nozīmē, ka ikviens caur portālu Latvija.lv var jebkurā laikā nosūtīt iesniegumu elektroniskā veidā jebkurai iestādei. Šis pakalpojums ar katru mēnesi kļūst arvien populārāks, jo ļoti daudzi ir atklājuši, ka tas ir ļoti ērts veids, kā rakstīt iesniegumu, jo to var izdarīt jebkurā laikā, jo nav papildu izmaksu, kas rodas, sūtot to pa pastu," viņa pauda.

Tāpat VRAA turpina darbu pie jaunu e-pakalpojumu pievienošanas portālā. Patlaban notiekot sarunas ar Nacionālo veselības dienestu par e-veselības pakalpojumiem. Notiekot darbs ar Centrālo vēlēšanu komisiju, lai līdz maijam nodrošinātu iespēju iedzīvotājiem elektroniski nomainīt vēlēšanu iecirkni. Šopavasar arī plānots ieviest e-pakalpojumu, kas būs izstrādāts sadarbībā ar Valsts kasi un Centrālo depozitāriju, lai nodrošinātu krājobligāciju iegādi iedzīvotājiem. Šis ir pakalpojums, kam būtu jāsāk strādāt no aprīļa. Tāpat tuvāko mēnešu laikā plānots ieviest trīs jaunus Uzturlīdzekļu garantiju fonda e-pakalpojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē