Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Augstskolās studentiem cita darbu uzdot par savu kļūst aizvien grūtāk

Akadēmiskie rēgu rakstnieki

Akadēmisko darbu rakstīšana kādam citam par maksu nav pielīdzināma plaģiātismam, bet tā saucamajai rēgu rakstniecībai, tā atbildēja kāda portāla, kurā par samaksu tiek piedāvāts uzrakstīt studiju darbu, veidotājs, kad Diena viņam jautāja, vai šāda pakalpojuma piedāvāšanu uzskata par ētisku. Rēgu rakstnieks tiek noalgots, lai rakstītu kāda cita vietā, bet oficiāli tas nekur neparādās, un šāda prakse rakstniecībā patiešām pastāv, tomēr Augstākās izglītības padomes (AIP) priekšsēdētājs Jānis Vētra Dienai uzsver, ka šādā veidā iegūts augstskolas diploms būtu jāuzskata par krāpšanu, lai arī likumdošanas izpratnē ko tādu par krāpšanu uzskatīt tomēr nevar.

Top komentāri

Dostojevskis
D
Ja viltus ceļā iegūtu labumu " likumdošanas izpratnē ... par krāpšanu uzskatīt tomēr nevar"... tad rodas jautājums - KAS TĀ PAR LIKUMDOŠANU? Ar ko šāds "diploms" atšķiras no viltotas pavadzīmes? Ar to, ka tas ir vēl bīstamāks! Jo ar pavadzīmi var nozagt tikai vienu reizi, bet ar viltotu diplomu...!!!
paskaidrojums
p
Ticiet vai neticiet, man vienalga. Publiski par ēnu rakstniekiem piedāvājas haltūristi, kas par tēmu jēdz mazāk kā pircējs vai nejauki pasniedzēji, kuri iesmērē klientam vecu textu no citas faķa nodaļas vai augstskolas. Milzu iespēja sāpīgi uzrauties. Reālie ēnu rakstnieki Latvijā izmiruši, jo tikai trakais rakstīs kursiķi vai diplomu par 200-300, pie tam klients kavē maksājumus, jo nodzēries tukšs tusiņā. Godīgi - normālu ēnu textu latviski tirgū dabūt nevar, sorry.
A. S.
A
Lai arī viņi sauc to citādi, taču tas reizē ir gan plaģiātisms, gan krāpšana. Nezināju, ka šajā "biznesā" iesaistīti deputāti, taču tas neizbrīna, jo esam taču Latvijā...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas