Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Atrastas mežā pazudušā sirmgalvja mirstīgās atliekas

Vietā, kur neviens nebija meklējis, — Saulkrastu meža izcirtumā apmēram trīs kilometrus no vietas, kur pēdējoreiz 5.septembrī redzēts 86 gadus vecais Ivans Kasatkins, kāds sēņotājs sestdien, 13.septembrī, uzgāja sirmgalvja mirstīgās atliekas. Diena jau rakstīja par I.Kasatkina pazušanu, arī par to, ka radinieki šaubījās, vai policija pienācīgi sirmgalvi meklējusi.

Vai policijas ātrāks darbs būtu palīdzējis sirmgalvi izglābt, tuviniekiem, visticamāk, neizdosies noskaidrot, jo, kā Dienai skaidroja Valsts Tiesu medicīnas ekspertīzes centra pārstāvis Zigismunds Ganulēvičs, pēc tik ilga laika pavadīšanas mežā nāves iestāšanās brīdi, kā arī nāves cēloni speciālisti nevar noteikt, jo ķermenis jau bija pūšanas stadijā.

"Tagad vienīgais labums — mums vismaz būs pie kā aiziet, apraudzīt. Jāsaka paldies sēņotājam, kurš viņu atrada," saka I.Kasatkina mazdēls Rolands Kasatkins, kurš par atrastajām vectēva mirstīgajām atliekām uzzināja, kad ar radiem sestdien bija turpinājuši vectēvu mežā meklēt. Nedzīvais ķermenis tika atrasts biezi ar jauniem bērziem aizaugušā, teju necaurejamā izcirtumā.

Diena jau rakstīja — I.Kasatkins pazuda piektdien 5.septembrī. "No policijas puses vīrieša meklēšanā bija darīts viss iespējamais. Virziens, kur policijai meklēt, bija norādīts neprecīzs, tāpēc vīrieša līķi atrada vietā, kur nebija meklēts," Diena saka Valsts policijas (VP) pārstāvis Edgars Dudko. Vardarbīgas nāves pazīmes uz ķermeņa neesot konstatētas.

R.Kasatkins Dienai izteica šaubas par policijas darbu — kādēļ policija nesāka sirmgalvja meklēšanas darbus jau pirmajā dienā. Meklēšanas darbi sākās tikai sestdien — kinoloģe kopā ar suni no rīta līdz pat vakaram izstaigāja mežu, līdztekus viens VP darbinieks izbraukāja apkārtnes ceļus.4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas