Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Burovs neredz problēmas Tīrīgas lietā

Rīgas mērs Oļegs Burovs (GKR) intervijā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja, ka nenoliedz tiesu darbu iespējamību, ja Konkurences padome (KP) atzītu, ka atkritumu apsaimniekošanas jomā Rīgā var izveidoties monopola situācija. Vienlaikus Burovs izteicās, ka, viņaprāt, AS Tīrīga nav nepieciešams apturēt līgumu slēgšanu ar jauniem klientiem.

Jāatgādina, ka Rīgas dome un tai piederošā SIA Getliņi EKO pagājušās nedēļas laikā KP iesniedza tās prasītos skaidrojumus par plāniem slēgt jaunu līgumu par atkritumu apsaimniekošanu uz 20 gadiem, skaidrojumos noraidot izskanējušos pārmetumus par iespējamo atkritumu apsaimniekošanas monopola veidošanos. 

Skaidrojot to, kas notiktu, ja KP tomēr atzītu, ka atkritumu apsaimniekošanas jomā draud monopola izveidošanās, Burovs skaidru risinājumu nesniedza. Viņš norādīja, ka neizslēdz tiesu darbus ar KP, ja lēmums tiktu pieņemts, kā arī uzsvēra, ka nesaprot, kāpēc KP jau iepriekš nav brīdinājusi par monopola risku, bet gan "sagaidīja to brīdi, kad viss ir, un tagad sāk apšaubīt. Man ir nepieciešams laiks, lai izteiktu savu viedokli, bet pagaidām man nav pamata apturēt šo lietu."

Runājot par atkritumu apsaimniekošanas situāciju, Burovs norādīja, ka minētais modelis paredz partnera ieguldījumu vairāku miljonu eiro apmērā, kas tiks novirzīti atkritumu apsaimniekošanas sistēmas sakārtošanā, un minētā nauda partnerim arī ir jāatgūst. "No vienas puses gribam, lai potenciālais investors iegulda vairākus miljonus, no otras puses saprotam, ka, ja viņš šo naudu iegulda un ja tas ir privātās partnerības projekts, tad pēc privātpartnerības līguma būtības pēc tam šo naudu par partnera ieguldījumiem vajadzētu atgriezt." Viņš gan uzsver, ka šīs problēmas risināšana vēl tikai priekšā.

Zīmīgi, ka, saņemot skatītāja jautājumu par to, kāpēc viņam kā juridiskai personai jaunais atkritumu izvešanas līgums izmaksās par 90% dārgāk nekā pašlaik, Burovs norādīja, ka viņam atbildi ir grūti sniegt, tomēr aicināja meklēt palīdzību arī Burova birojā. "Jebkurā gadījumā iesaku ar šo jautājumu vērsties kaut vai pie manis, parādiet dokumentu, noskaidrosim," solīja Burovs. 

Jautāts par cenu būtisko pieaugumu saistībā ar atkritumu apsaimniekošanu, Rīgas mērs komentārus nesniedza. 

 

Top komentāri

Kāpēc man jāpārslēdz līgums?
K
Ja Rīgas dome ir nolēmusi, ka tas pakalpojumu sniedzējs, kuram dome iepriekš atļāva Rīgā strādāt un ar kuru esmu noslēdzis līgumu, vairs nedrīkst Rīgā strādāt, tad lai dome ieliek noteikumos, ka manu līgumu pārņem jaunais pakalpojumu sniedzējs.
ļuļa
ļ
es kā privātmājas īpašniece gan redzu pamatīgas problēmas ar tīrīgu. un ne jau burovs dabūs maksāt 3x vairāk par atkritumu izvešanu, bet es un citi privātmāju īpašnieki, kam miskastes taisās izvest 2x mēnesī, iepriekšējās vienas reizes vietā.
Tad problēma ir Burovs
T
ja Burovs neredz problēmas "tiriga" lietā, tad problēma ir pats Burovs
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas