Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Daugavpils avīzes ar baltām lappusēm protestē pret tiesas spriedumu žurnālistam

Trīs Daugavpils preses izdevumi ceturtdien, 5.jūnijā, iznāca ar baltām lappusēm, lai protestētu pret 28.maija Daugavpils tiesas spriedumu, saskaņā ar kuru vietējās avīzes _Dinaburg Vesti _žurnālistam un izdevējam Romānam Samarinam jāsamaksā  kompensācija 2000 latu Daugavpils vicemēram Oļegam Tolmačovam (PCTVL) par goda un cieņas aizskārumu.

Baltās avīžu lappuses vainago virsraksti: «Ko vēlas redzēt vara?», jo, kā norādīja R.Samarins, tiesas spriedumu viņš uzskata par domes ierēdņu mēģinājumu ieviest pilsētā cenzūru, kā arī par Latvijas valsts likuma _Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem _pārkāpumu, kas kavējot žurnālistam brīvi paust savu viedokli. Latvijas Žurnālistu savienības valdes priekšsēdētājs Juris Paiders _Dienai _pauda, ka Daugavpilī situācija ar preses brīvību nebūt neesot viennozīmīga, pie tam, šāda protesta akcija, kad vairākas avīzes, solidarizējoties ar kolēģi, iznāk baltām lapām, Latvijā notiekot pirmoreiz, taču no komentāra atturējās, jo valde vēloties ar R.Samarina iesniegumu iepazīties tuvāk.Kā _Dienai _pastāstīja R.Samarins, skandāls sācies pēc tam, kad rakstu sērijā laikrakstā _Dinaburg Vesti _viņš esot kritizējis vicemēra izteikto priekšlikumu likt daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem samaksāt arī par neuzskaitīto ūdens patēriņu, nevis tikai pēc savu dzīvokļu ūdensskaitītājiem. O. Tolmačova priekšlikumu pamatoja ar mērķi noskaidrot, kurš iedzīvotājs izmanto ūdeni, bet nemaksā par to. Vienā no šīm publikācijām R.Samarins aprakstījis arī vētrainu kautiņu, kas pagājušā gada 21.februārī it kā noticis starp O.Tolmačovu un vienu no māju vecākajiem, pensionāru Anatoliju Buļenko, par ko policijā bijis uzsākts kriminālprocess, taču pierādījumu trūkumu dēļ tas izbeigts. Par sava goda un cieņas aizskaršanu Daugavpils vicemērs vēlējies piedzīt no žurnālista 27 000 latu, taču lielāko daļu sūdzībā minēto R.Samarina izteikumu tiesa atzinusi tikai par kritizējošiem, taču trīs citātos saskatīts goda un cieņas aizskārums. Žurnālists gatavs spriedumu pārsūdzēt un vērsties pie sabiedrības un Latvijas Žurnālistu savienības pēc atbalsta. Protesta akcijā iesaistījās Daugavpils domei opozīcijā esošie izdevumi _Dinaburg Vesti_, _Naša Gazeta _un _Million_, kā arī raidstacija _Novoje radio_, kas vienu minūti pārtrauca raidījumus, protestu neatbalstīja laikraksti _SeiČas_, _Latgales Laiks _un _Ekspres Nedeļa_. «Uzskatu, ka tas ir privāts konflikts un R.Samarins šajā gadījumā izturējās nekorekti, pārkāpjot žurnālista ētiku. Mums nav nekāda pamata apšaubīt Daugavpils tiesas spriedumu,» teica _SeiČas _galvenā redaktore Irina Hotuļeva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas