Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Medijs: Krievija uz Latvijas ostām vairs nesūta neskaitāmas dzelzceļa kravas

Krievijai piederošais dzelzceļa monopolists Russkije Zheleznije Dorogi (RŽD) nav atsaucies vairākkārtējiem pieprasījumiem veikt naftas produktu, minerālmēslu ogļu un metalurģijas izstrādājumu kravu piegādes no Krievijas uz ostām Latvijā, atzinusi nozares vadība. Tas uzskatāms par nopietnu triecienu Latvijai, kur tranzīta tirdzniecībai ir ļoti nozīmīga loma, vēsta Reuters.

RŽD sadarbības partneriem Latvijā nav sniegusi paskaidrojumus, kāpēc kravu pārvadājumi nav notikuši, norādījuši vairāki ar problēmsituāciju saistīti cilvēki. Uz aicinājumu komentēt kravu nenogādāšanu uz Latvijas ostām RŽD apgalvojusi, ka nekādi ierobežojumi nav noteikti un katrs kravu pārvadājumu pieprasījums tiek izvērtēts atsevišķi.

Krievijas dzelzceļa pārvadājumu dati, ko atklājušas loģistikas kompānijas, apliecina, ka metāla, ogļu un naftas produktu kravu apjoms no Krievijas uz Rīgas un Ventspils ostām krities pat par 90%.

Vairākas amatpersonas Latvijā, neatklājot savu vārdu, minējušas, ka Krievijas rīcība varētu būt saistāma ar Latvijas iebildumiem pret Krievijas vadīto projektu Nord Stream 2, kas paredz gāzes vada izbūvi zem Baltijas jūras uz Vāciju.

Jāpiebilst, ka neviena cita valsts, kas iebilst pret Nord Stream 2 projektu, nav saskārusies ar šāda veida triecieniem no Krievijas puses, ziņo Reuters.

Top komentāri

Emma
E
Tikai mieru, tikai mieru! viss notiek uz labu. Latvijas valsts budzeta bus mazak ienakumu un taas spiedis latvijas valdibu sakartot Latvija likumdosanu demokratisko vertibu prasibam, sakot ar privlegiju un nepelniti lielo pensiju nonemsanu Latviajs debilajiem prezidentiem, kuri ka kustoss augoni sparazite uz latvieus tautas rekina un Latvijas valsts rekina, bus jaatcel visi komunistu, zaglu, politku izdzimtenu izlopetie likumi, piemeram, alkatigo, egoistisko komunistu S.Kalnietes un M. Riekstina izlobetais likums Par diplomatu izdienas pensijam ir nekavejoties jaatsauc ar ta speka stasanos dienu, .....Latvija pedejso 27. gadu banditiskais reizms ir navejoss latviesu tautai un Latvijas valstij.
žemiņ žibao
ž
reuters izplata krievu baumas , katru dienu redzami ešeloni ar vagoniem uz kuriem krievu dzelzceļa logo " ŽDR" , vagonus uz Latvijas ostām šlepē pat ar dieviem vilcējiem
UDO
U
Prieks, ka Krievija dara visu, lai mēs kļūtu no tās mazāk atkarīgi. Tas tikai mazinās austrumu naudas ietekmi un veicinās pilnvērtīgu Latvijas attīstību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas