Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Policija brīdina par krāpniekiem

Valsts policijas (VP)  Zemgales reģiona pārvalde (ZRP) saņēmusi vairākas iedzīvotāju sūdzības par krāpniekiem. Policija brīdina iedzīvotājus neielaisties ne sarunās, ne darījumos ar svešām personām. Jelgavas pilsētā no krāpnieciskām darbībām cietusi 1938.gadā dzimusi sieviete. Atverot nezināmam vīrietim durvis, viņš uzrunājis sievieti un teicis, ka esot namu apsaimniekošanas darbinieks, informējis, ka kāpņu telpai tiks liktas metāla durvis un restes starp piekto stāvu un bēniņiem.

Sieviete vīrieti ielaida dzīvoklī, lai parādītu, ka virtuvē griesti cieš no mitruma, vīrietis solījies salabot. Pēc vīrieša aiziešanas cietusī konstatējusi, ka pazudis mobilais telefons. 

Savukārt otrā  krāpšanas gadījumā cietusi 1926.gadā dzimusī sieviete Jelgavas novadā Zaļenieku pagastā. Pie durvīm pieklauvējušas divas sievietes sakot, ka ir sociālās darbinieces un piedāvāja humāno palīdzību. Tad informējušas, ka nepieciešams papildus apskatīt dzīvokli. Savukārt, kad cietusī ielaidusi sievietes mājā, tika uzdoti dažādi jautājumi, gan par veselības stāvokli, gan par to vai dzīvojot viena. Sievietes mājā pabijušas ilgāku laiku. Kad nolēmušas doties projām, lūgušas naudu ceļam un cietusī iedeva četrus latus.

Trešais gadījums reģistrēts Jēkabpils novadā Dunavas pagastā, kad  vienā no privātmājām 1919.gadā dzimušo sievieti apmeklējusi sieviete, kas arī uzdevusies par sociālo darbinieci, piedāvājusi pārtikas produktus, kā arī teikusi, ka atvedusi pensiju, savukārt, lai pensiju varētu izmaksāt, nepieciešams izmainīt naudu. Pēc sievietes aiziešanas konstatēts, ka cietušajai pazuduši 670 lati.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde aicina iedzīvotājus neielaisties sarunās ar svešām personām un nelaist tās savā dzīvoklī. Iedzīvotājam ir tiesības likt uzrādīt apliecinošu dokumentu un pārliecināties vai šāda persona strādā par to, ko viņa uzdodas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas