Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Uz LBAS vadītāja amatu kandidē arī Ieva Brante

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītāja amatam kopumā izvirzīti trīs kandidāti - LBAS priekšsēdētāja vietnieks Egils Baldzēns, kā arī Edgars Niedrītis un Ieva Brante, noskaidroja aģentūra LETA.

Brante ir juriste, kas iesaistās dažādās sabiedrības aktivitātēs. Piemēram, šogad leģionāru piemiņas dienā viņa organizēja divus piketus - iepretim Vācijas un Krievijas vēstniecībām. 2013.gadā Brante piedalījās piketā par Ušakova atkāpšanos no amata saistībā ar Zolitūdes traģēdiju. Pēc piketa Brante aizgāja uz domes sēžu zāles skatītāju balkonu. Savukārt Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki ar fizisku spēku iznesa Branti, kura turēja rokā plakātu ar baltu kaķi un Ušakova seju, kā arī uzrakstu "Esmu balts un pūkains", toreiz novēroja aģentūra LETA.

Brante kongresā piedalās kopā ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pārstāvjiem.

Savukārt Edgars Niedrītis ir arodbiedrības LAKRS biedrs. Viņš savulaik arī kandidēja uz valdes locekļa amatu, dibinot Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa partiju KPV LV.

LBAS valde jūnijā rekomendēja dalīborganizācijām izvirzīt kandidātus LBAS priekšsēdētāja amatam. Pēc dalīborganizāciju iesniegtajiem priekšlikumiem un iekšējām diskusijām LBAS valde kongresam kā kandidātu priekšsēdētāja amatam rekomendēs pašreizējo LBAS priekšsēdētāja vietnieku Baldzēnu.
Savukārt Brante un Niedrītis tika izvirzīti šodien. Pašlaik kandidātu pieteikšana ir noslēgusies.

Kā ziņots, šodien notiek LBAS 8.kongress, kurā tiks ievēlēta arī jaunā organizācijas vadība. Kongresā ir reģistrēti 166 no 174 izvirzītajiem delegātiem.

Pašreizējais LBAS vadītājs Pēteris Krīgers uz šo amatu vairs nekandidēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas