Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV tiesnese liedz Trampam tviterī bloķēt savus kritiķus

ASV prezidents Donalds Tramps nevar likumīgi bloķēt tvitera lietotājus, kuriem ir viedokļu atšķirības ar viņu, trešdien nolēma federālā tiesnese lietā, kas var būt ar potenciāli tālejošām sekām sociālo mediju lietošanas praksē no valsts amatpersonu puses.

Tiesnese Naomi Rīsa Buhvalda paziņoja, ka Trampa kritiķu bloķēšana, neļaujot viņiem redzēt prezidenta tvītus un mijiedarboties ar tiem, pārkāpj šo lietotāju tiesības uz runas brīvību, kuras garantē ASV Konstitūcijas Pirmais labojums.

Ņujorkas federālā tiesnese 75 lappušu garā rakstā konstatēja, ka šie lietotāji "neapstrīdami tika bloķēti uzskatu diskriminācijas rezultātā" un ka tas ir "nepieļaujami saskaņā ar Pirmo labojumu".

Tiesnese pieņēma lēmumu lietā, kuru ierosināja tvitera lietotāju grupa un Kolumbijas Universitātes Naita Pirmā labojuma institūts.

Lietas ierosinātāji uzskata, ka tāpēc, ka Tramps izmanto tviteri dažādiem politiskiem paziņojumiem, viņa konts ir "noteikts publisks forums", no kura nevar izslēgt cilvēkus viņu politisko uzskatu dēļ.

Tiesnese atzina, ka prezidentam ir zināmas tiesības uz runas brīvību, tomēr viņš nevar pārkāpt citu tvitera lietotāju tiesības.

"Lai gan mums jāatzīst .. prezidenta personīgās tiesības pēc Pirmā labojuma, viņš nevar izmantot šīs tiesības tādā veidā, ka pārkāpj viņu kritizējušo cilvēku atbilstošās tiesības pēc Pirmā labojuma," teikts tiesneses rakstā.

Top komentāri

Ass
A
Demokrātijas pamatprincips- Tu nedriksti sevi norobežot no nelabvēļiem un Tavas rīcības nedrīkst tikt vērstas pret soctiklu propogandas izplatītajiem .
trusis nejaukais
t
tad jau arii draugus nedriikst facebookaa aicinaat - jaaaicina visi citaadi sanaak diskriminaacija?
:)
:
Jēnķi vienmēr bija debīli, bet tagad paši sevi pārspēj debilismā! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits