Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Atbalsta trūkuma dēļ atsauc Trampa veselības aprūpes plānu

ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkers Pols Raiens piektdien atsauca prezidenta Donalda Trampa atbalstīto veselības aprūpes plānu, jo kļuva skaidrs, ka pietrūks balsu tā pieņemšanai.

Sarunā ar Raienu "prezidents lūdza atsaukt likumprojektu", aģentūrai AFP sacīja informēta persona Pārstāvju palātā.

Kongresa republikāņu līderu ierosinātā plāna pieņemšanai neizdevās nodrošināt nepieciešamo atbalstu republikāņu kongresmeņu vidū.

Plānam bija jāaizstāj iepriekšējā prezidenta demokrāta Baraka Obamas laikā pieņemtā veselības apdrošināšanas sistēma, kas pazīstama ar nosaukumu Obamacare.

Tramps piektdien paziņoja, ka ir "vīlies" un "nedaudz pārsteigts" par to, ka nav izdevies pieņemt šo veselības aprūpes plānu. Šī neveiksme arī radījusi šaubas par Trampa plaši izreklamētajām spējām darījumu slēgšanā.

"Mēs bijām ļoti tuvu" šī plāna pieņemšanai, teica Tramps.

Tramps savā paziņojumā Ovālajā kabinetā sacīja, ka viņa pirmais ievērojamais priekšlikums likumdošanā bijis "ļoti, ļoti labs" teksts, kas izgāzies nepietiekama balsu skaita dēļ, jo pietrūka demokrātu atbalsta.

Tramps teica, ka šī likumdošanas akta izstrāde bija "interesanta pieredze".

Prezidents prognozēja, ka Obamas laikā pieņemtā veselības aprūpes sistēma "beigs eksistēt" un demokrāti būs spiesti pievienoties republikāņiem pie sarunu galda. Viņš sacīja, ka tādā gadījumā būs gatavs sarunām ar demokrātiem.

Tramps arī solīja turpmāk pievērsties nodokļu reformai.

Ziņa papildināta no 5.rindkopas

Top komentāri

AD
A
izrādās ka trumpis ir lūzeris..to tik vien māk kā rādīt ar pirkstu uz citiem, pie visiem viņa feiliem vainīgs obama un hilarija:D atliek vien brīnīties cik stulbi ir amerikāņi, kuri šito ākstu ievēlēja, vienīgais labums no viņa darbošānās ir "lāča pakaplpojums" viņa drauģeļiem eiropā le penai, vilderam un tml. frīkiem
ha ha ha
h
Bifa Tenena vēsturiskajam prototipam nav atbalsta pat savā partijā! Izskatās, ka Popinternes (populistiskās internacionāles) amerikāņu sekcija pēc dažiem mēģinājumiem trakot ir nolikta vietā, Nīderlandē populisti cietuši sakāvi un tik vien atliek tā prieciņa kā breksits.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits