Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Merkele dodas uz ASV tikties ar Trampu

Vācijas kanclere Angela Merkele ceturtdien izlidojusi uz ASV, lai tur pirmo reizi klātienē tiktos ar Savienoto Valstu prezidentu Donaldu Trampu.

Merkeles lidmašīna izlidojusi trīs dienas pēc tam, kad sākotnējais plāns doties uz Vašingtonu otrdien spēcīgās sniega vētras ASV tika atcelts.

Merkele piektdien tiksies ar Trampu Baltajā namā, lai spriestu par ASV un Vācijas attiecībām, kā arī runātu par Eiropas Savienību kā partneri tirdzniecības, drošības un pamatvērtību laukā, pavēstīja Vācijas valdība.

Kanclere arī vēlas runāt par situāciju Sīrijā, Lībijā, Afganistānā un Ukrainā, kā arī par cīņu ar terorismu un bēgļu politiku.

Sagaidāms, ka viens no tematiem būs arī strīdīgus vērtējumus izsaukušais Trampa plāns "Amerika vispirms", viņa nostāja pret tirdzniecības līgumiem un to saistību ar ASV ekonomiku.

Merkele ir pazīstama kā brīvās tirdzniecības un atvērto tirgu aizstāve.

Abiem līderiem piektdien plkst.13.20 pēc vietējā laika (plkst.19.20 pēc Latvijas laika) paredzēta kopīga preses konference.

Merkeles galvenais mērķis, pirmoreiz tiekoties ar Trampu, būs uzticības veidošana, sestdien atzina Vācijas valdības transatlantisko attiecību koordinators Jirgens Harts.

Savukārt Baltā nama amatpersonas, kas vēlējās palikt anonīmas, pagājušajā nedēļā žurnālistiem atklāja, ka Tramps lūgs Merkeles padomu par to, kā labāk risināt jautājumus ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Abi līderi arī apspriedīs NATO stiprināšanu, sadarbību terorisma apkarošanā, kā arī centienus atrisināt konfliktu Ukrainā, paziņojušas amatpersonas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits