Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Obama gatavojas izsvītrot Kubu no terorismu atbalstošo valstu saraksta

ASV prezidents Baraks Obama otrdien darījis zināmu, ka gatavojas izsvītrot Kubu no to valstu saraksta, kuras atbalsta un sponsorē terorismu. Šis pagaidām ir galvenais traucēklis Kubas un ASV diplomātisko sakaru atjaunošanā pilnā apjomā, tāpēc Obamas nodoms ir nozīmīgs solis, lai paātrinātu atkusni abu valstu attiecībās, vēsta The New York Times.

Kubas atrašanās "melnajā sarakstā" pēdējos 30 gadus traucējusi tās darbību starptautiskajos finanšu tirgos, bet šogad nobremzējusi sarunas par ASV un Kubas vēstniecību atvēršanu. Līdz ar Kubu pašlaik šajā sarakstā iekļautas vēl tikai Irāna, Sudāna un Sīrija.Obama jau pērnā gada decembrī uzdeva izvērtēt Kubas izsvītrošanas iespēju no šī saraksta, bet Kongresu par savu lēmumu informēja otrdien, 14.aprīlī, dažas dienas pēc Ameriku samita aizvadītās nedēļas nogalē, kura laikā Obama aci pret aci tikās arī ar pašreizējo Kubas prezidentu Raulu Kastro. Obamu pieņemt Kubai labvēlīgu lēmumu mudinājis arī ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, kurš, atsaucoties uz izvērtēšanā iegūto informāciju, zināja teikt, ka Kuba vismaz pēdējā pusgada laikā nav arī pastarpināti iesaistījusies terorisma atbalstīšanā.

Obamas lēmums, kuru Kubas valdība nodēvējusi par "taisnīgu", gan atzīmējot, ka Kubu sarakstā vispār nevajadzēja iekļaut, gan nestāsies spēkā tuvākā pusotra mēneša laikā - ASV Kongresam ir dotas 45 dienas lēmuma izvērtēšanai un pretenziju celšanai, tomēr ASV prezidents patur tiesības iebildumus noraidīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits