Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiesa liek Baltajam namam atjaunot CNN reportiera caurlaidi

ASV tiesnesis piektdien licis atjaunot Baltajam namam telekanāla CNN reportiera Džima Akostas preses akreditāciju, noraidot ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas lēmumu atsaukt viņa caurlaidi iekļūšanai ēkā, ziņo CNN.

Apgabala tiesneša lēmums ir pagaidu ierobežojošs rīkojums, un tiesa uzsvēra, ka pagaidu lēmums nenozīmē, ka Tramps būtu pārkāpis Konstitūcijas Pirmo papildinājumu, kurā iekļauti stingri preses brīvības nosacījumi.

Tiesnesis sacīja, ka, visticamāk, ir pārkāptas žurnālista tiesības uz lietas taisnīgu izskatīšanu un ka plašāka lietas argumentācija tiks sniegta vēlāk.

Akostam caurlaide tika atņemta pēc tam, kad viņam preses konferencē Baltajā namā izraisījās strīds ar Trampu un viņš attiecās atdot mikrofonu Baltā nama darbiniecei.

Lielie ASV mediji - gan konservatīvais telekanāls Fox News, gan liberālais tīmekļa medijs Buzzfeed - atbalstīja CNN vēršanos tiesā.

Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa piektdien paziņoja, ka "reaģējot uz tiesas lēmumu, mēs uz zināmu laiku atjaunosim šī reportiera pastāvīgo caurlaidi".

Viņa gan atstāja atklātu jautājumu par to, ka Akostam pieeja varētu tikt liegta vēlāk, un norādīja, ka tiks ieviesti jauni noteikumi, lai garantētu godīguma un kārtības ievērošanu preses konferencēs.

Trampa attiecības ar CNN un Akostu jau labu laiku ir saspringtas. Prezidents telekanālu, kas viņu mēdz atspoguļot negatīvā gaismā, dēvē par "viltus ziņām" un "tautas ienaidniekiem".

Baltais nams aizstāv savu rīcību, sakot, ka CNN ir aptuveni 50 akreditēti reportieri un ka vēršanās pret Akostu bijusi proporcionāla.

Administrācijas juristi gājuši vienu soli tālāk un skaidro, ka tā var lemt par viena vai otra žurnālista akreditāciju, vadoties pēc saviem kritērijiem.

Top komentāri

Narcistiskais Akosta
N
Šis džeks ir bezkaunīgs, narcistiks, rupjš žurnālists, kuram neinteresē fakti, bet sensācijas, kas ceļ CNN reitingus. Esmu vērojis gadiem Acostas uzvedību: viņa ir kaut kas no Putina; tehniski grib dominēt jebkurā preses konferencē, kā nevainīga aita, bet nemītigi glorificē sevi, un uzvedas kā ķūts dzivnieks. Tramps pareizi izdarīja, ka aizliedza Akostam pieeju; pat miermīlīgais Vējonis līdzīga situācijā darītu to pašu. Ļoti žēl, ka Amerikā šobrīd sociālisti, marksisti, fašistiskie liberālisti šantažē konservatīvos. Nu Latvijā ir tas pats: politiskā staigule Pabriks un Pūce nogriež skābekli Bordānam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits