Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis
Vien 36% ir apmierināti ar Donaldu Trampu Baltā nama saimnieka lomā

Trampa popularitātes reitings - zemākais ASV prezidentu reitings 70 gadu laikā

Svētdien publiskotie raidorganizācijas ABC un laikraksta The Washington Post veidotās sabiedriskās domas aptaujas rezultāti liecina, ka ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju īpatsvars pēc sešiem prezidenta amatā pavadītiem mēnešiem ir zemākais, kāds kādam ASV prezidentam bijis pēdējo 70 gadu laikā. Teju tikpat nepopulārs bijis vien Džeraldam Fordam, kurš par prezidentu kļuva pēc Votergeitas skandāla un attiecīgi pēc Ričarda Niksona atkāpšanās.

Šobrīd, taujāti, vai atbalsta Donaldu Trampu ASV prezidenta amatā, vien 36% aptaujāto ASV pilsoņu atbildēja apstiprinoši, bet 58% pauda, ka Trampu neatbalsta. Fordam attiecīgi šie rādītāji bija 39% un 43%. 

Tādējādi Trampa popularitātes reitings krities vēl par sešiem procentpunktiem kopš pirmajām 100 amatā pavadītajām dienām.

Trampa priekšgājējs amatā Baraks Obama pēc sešiem amatā pavadītajiem mēnešiem baudījis 59% aptaujāto cilvēku atbalstu, bet viņu neatbalstīja 37% aptaujāto. Vispopulārākais ASV prezidents pēdējo 70 gadu laikā ir Harijs Trumens, kurš par prezidentu kļuva Otrā pasaules kara izskaņā. Viņu atbalstīja 82% iedzīvotāju.

ABC un The Washington Post aptauja liecina, ka 63% par nepieņemamu uzskata faktu, ka Trampa znots Eštons Kučners un Trampa vēlēšanu kampaņas menedžeris Pols Manaforts tikušies ar Krievijas juristu priekšvēlēšanu laikā. Tāpat seši no 10 aptaujātajiem uzskata, ka Krievija centusies ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas.

Taču aizdomas par sakariem ar Krieviju nav vienīgais iemesls, kāpēc vēlētāju acīs Tramps kļūst arvien nepopulārāks. Vien 38% ir apmierināti ar tempu, kādā Tramps pilda pirms vēlēšanām dotos solījumus, kamēr 55% uzskata, ka solījumu pildīšanā būtiska progresa nav. Tāpat divas trešdaļas aptaujāto drīzāk neuzticētu Trampam ASV vārdā vest diplomātiskas sarunas ar citu valstu līderiem, jo īpaši ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Tomēr arī Demokrātu partija šobrīd nebauda lielu popularitāti. Piemēram, taujāti, vai Demokrātu partija iestājas par kādu noteiktu kursu, idejām, 52% uzskata, ka demokrātu nometne šobrīd neiestājas "par", bet vienkārši ieņem pozīciju "pret", proti, pret Trampu. Tādējādi demokrāti, cilvēku acīs necenšoties virzīt konkrētu dienaskārtību un politiskos mērķus, šobrīd zaudē iespēju vairot savu politisko kapitālu uz Trampa neveiksmju fona.

Top komentāri

mieru, tikai mieru
m
Tie paši socioloģisko pētījumu kantori, kas pirms vēlēšanām solīja Hilarijas uzvaru ar lielu pārsvaru, tagad mums stāsta, ka Tramps esot nepopulārs... Fake news. Fakti ir tādi: akciju tirgus nepārtraukti kāpj, bezdarbs krities uz pusi, nelegālo migrantu plūsma arī kritusi vairāk nekā 50%. CNN ir tas pats, kas PRAVDA pirms 40 gadiem.
reptilis
r
Labi,es saprotu,ka ASV demokrātu pārstāvētie laikraksti aplej Trampu ar ""samazgām"",bet ,kāda velna pēc Dienai ir ""jādzied""līdzi ?
Tas ir BEIGU sākums.
T
Vecis slikti sāka, vēl sliktāk pabeigs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits