Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tramps atliek tērauda un alumīnija ievedmuitas piemērošanu ES, Meksikai un Kanādai

ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka atliek tērauda un alumīnija ievedmuitas ieviešanu Eiropas Savienībai (ES), Meksikai un Kanādai uz 30 dienām, paredzot papildu laiku sarunām. Vienlaikus ASV prezidenta administrācija norādījusi, ka panākta provizoriska vienošanās par tērauda importa noteikumiem ar Dienvidkoreju, kā arī principiālas vienošanās arī ar Argentīnu, Austrāliju un Brazīliju.

"Šīs vienošanās norāda uz sekmīgu Baltā nama administrācijas stratēģiju sarunās ar tirdzniecības partneriem par taisnīgiem un nacionālās drošības interesēm atbilstošiem nolīgumiem, kas atbilstu tērauda un alumīnija rūpniecības izaicinājumiem," teikts ASV administrācijas izplatītajā paziņojumā.

Tikmēr ES paziņojusi, ka Vašingtonas lēmums atlikt jauno muitas tarifu piemērošanu uz mēnesi vienīgi novilcina iespējamo transatlantisko tirdzniecības karu un "pagarina nenoteiktību tirgū, kas jau šobrīd ietekmē biznesa lēmumus". Tā norādījusi, ka Eiropas Savienībai būtu jānosaka paliekošs izņēmums.

"Kā uzticami ASV partneri un draugi mēs neuzturēsim sarunas draudu gaisotnē," uzsvērusi ES, piebilstot, ka jāpanāk tāda transatlantiskā vienošanās, kas būtu līdzsvarota un abpusēji izdevīga"".

Kā ziņots, Tramps 8. martā parakstīja rīkojumu par 25% muitas tarifu piemērošanu tērauda importam un 10% tarifa piemērošanu alumīnija importam, bet vēlāk atlika šo lēmumu līdz 1. maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits