Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Tramps atzīst, ka klimata pārmaiņām varētu būt sakars ar cilvēkiem

Nule ASV prezidenta vēlēšanās uzvarējušais republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps sācis mainīt savu retoriku par dažādiem priekšvēlēšanu kampaņas laikā apspriestiem jautājumiem, piemēram, klimata pārmaiņām un Hilarijas Klintones apcietināšanu, ziņo izdevums The New York Times

Tramps priekšvēlēšanu kampaņā popularitāti izpelnījās ar dažādiem skaļiem paziņojumiem, piemēram, viņš norādīja, ka norīkos īpašu izmeklētāju, lai tas pārbaudītu Hilarijas Klintones izdzēsto e-pastu lietu, un ka viņš ieliks konkurenti cietumā. Tāpat bieži miljonārs skaļi norādīja, ka netic globālajai sasilšanai, noveļot mīta radīšanu uz ķīniešiem, kuru mērķis ir kaitēt ASV ražošanas industrijai. 

Taču otrdien, kā jau ziņoja portāls Diena.lv, miljonārs un topošais prezidents savu retoriku ir mīkstinājis un par Klintones apcietināšanu runājis izvairīgi. CBS raidījumam 60 minūtes un The Wall Street Journal Tramps par to, vai plāno turēties pie sava solījuma un nozīmēt speciālu prokuroru, kuram jāizmeklē Klintones e-pastu skandāls, atbildēja izvairīgi un tiešu nostāju vairs nepauda. "Es par to padomāšu. Man šķiet, tagad jākoncentrējas uz darbiem, gribu koncentrēties uz veselības aprūpi, robežas kontroli, imigrācijas problēmu risināšanu," uzskaitīja jaunievēlētais prezidents, piebilstot: "Viņa [Klintone] ir izdarījusi dažas sliktas lietas, bet kopumā Klintoni ir labi ļaudis."

Savukārt intervijā The New York Times, miljonārs negribēja vairs atkārtot solījumu atteikties no iepriekšējās administrācijas parakstītā Parīzes līguma par ietekmes uz vidi ierobežošanu. Viņš norādīja, ka šobrīd "skatās uz to [Parīzes līgumu - red.] ļoti rūpīgi, piebilstot, ka cilvēkiem un ražotnēm varētu tomēr būt ietekme uz klimata pārmaiņām, ziņo CNN. Tāpat arī jautājumā par spīdzināšanās metožu pielietošanu pret teroristiem topošais prezidents atmaidzis. 

Tramps arī atmaidzis pret pašu The New York Times, kas priekšvēlēšanu laikā bagātnieku skarbi kritizēja un izpelnījās lielu nosodījumu no Trampa un viņa atbalstītājiem.

Jau priekšvēlēšanu kampaņa Donalds Tramps bieži mainīja savu viedokli un dažādās intervijās pauda pretrunīgu viedokli, tāpēc, kā norāda mediji, nav liels pārsteigums, ka šobrīd, kļūstot par prezidentu, viņam ir mainījies viedoklis par dažādiem jautājumiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits