Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Tramps: Mēs atdodam varu jums - tautai!

"Šodien ir vēsturisks brīdis - mēs pārnesam varu no Vašingotnas un atdodam to jums - tautai!" piektdien pēc zvēresta nodošanas inaugurācijas runā sacīja 45. ASV prezidents Donalds Tramps.

"Pārāk ilgi cilvēki ir nesuši nastu, Vašingtona dzīvoja labi, bet ne cilvēki," teica Tramps. "Rūpnīcas tika aizvērtas, sistēma sevi pasargāja, bet nepasargāja cilvēkus." 

"Tas viss mainās tagad un tūlīt. Šis brīdis pieder jums. Tas pieder visiem, kas ir šeit, un visiem, kas skatās. Šī ir jūsu diena. Jūsu svētki. Amerikas Savienotās Valstis ir jūsu valsts!" paziņoja jaunais prezidents.  

"Jūs vairs neviens neignorēs!" teica miljonārs un nule zvērestu nodevušais prezidents, uzsverot, ka kopā "mēs padarīsim Ameriku atkal lielisku!"

Viņš izmantoja savu saukli - "America first" (Amerika pirmajā vietā - no ang.), kas attiecināms uz valsts interešu un ekonomikas protekcionismu. Viņš norādīja, ka svarīgākais ir, lai valsti kontrolētu tauta. 20.janvāri atcerēsies kā dienu, kad tauta atkal kļuva par "šīs nācijas vadītājiem".  Tramps sacīja, ka aizmirstie vīrieši un sievietes, ko viņš minēja arī priekšvēlēšanu kampaņā, tiks pamanīti.

Viņš norādīja, ka nācija eksistē, lai kalpotu saviem pilsoņiem. Savā runā Tramps pievērsās miljardiem dolāru, kas tērēti citu valstu labā, kamēr pati ASV cietusi. Viņa runa bija izteikti orientēta uz nacionālo vērtību uzsvēršanu. 

"Mēs negribam nevienam uzspiest savu dzīves veidu," teica Tramps, norādot, ka strādās ar citām valstīm, saprotot, ka arī tām primāras ir savas intereses. 

Viņš norādīja, ka atjaunos alianses un viedos jaunas, lai cīnītos ar radikālajiem islāma teroristiem. 

"Tukšu runu laiks ir beidzies, tagad ir pienācis laiks rīkoties!" uzsvēra jaunais prezidents, sakot, ja amerikāņi strādā kopā, tos neviens nespēj aizkavēt. 

"Vienalga vai mēs esam balti, melni vai brūni, mēs visi asiņojam sarkanās patriotu asinis," tēlaini sacīja Tramps, kurš arī runā vairākas reizes pateicās Dievam un cildināja "vareno radītāju".

Runas sākumā Tramps teica paldies arī prezidentam Barakam Obama un viņa sievai Mišelai Obamai.

Top komentāri

Kadasšausmas to Zvirbulēns
K
Jā, kas notiks Latvijā, ja tauta beidzot varēs izvēlēties, pati ievēlēt un pati arī atsaukt savus deputātus? Vienas šausmas, jo pārtiju bonzas (kā vienotības cariene ar zaicu) zaudēs savas melnās kases, onku miljonus, iespējas nesodīti aplaupīt savus pilsoņus... Kādas šaumas, vai ne zvirbuļ?
Vārds
V
Laba runa. Īsa un kodolīga. Tieši pret globālistiem un visiem tiem pabirām, kas musina pasauli. Ir cerības.
!
!
Tas, ka demokrātu piekritēji demolē citu cilvēku mantu ielās, ir zīmīgi. Demokrāti ir teātris, līdz zināmam laikam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits