Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Tramps uzbrūk "negodīgajiem" ASV medijiem

ASV vadošais republikāņu Baltā nama kandidāts Donalds Tramps otrdien pastiprināja uzbrukumus ASV medijiem, politisko presi raksturojot kā "negodīgu", bet vienu no žurnālistiem nosaucot par "draņķi" un solot šādus uzbrukumus turpināt, kad viņš tiks ievēlēts prezidenta amatā.

Trampa otrdienas uzbrukumu presei izraisīja mediju pārstāvju izteiktās šaubas par to, ka Ņujorkas miljardieris janvārī Aiovas štatā viena vakara gaitā, kad viņš izlaida republikāņu kandidātu televīzijas debates, esot savācis veterānu organizācijām sešus miljonus dolāru.

Tramps skaidroja, ka ir savācis 5,6 miljonus dolāru, un nolasīja sarakstu ar vairāk nekā 40 labdarības organizācijām, kas ir saņēmušas finansējumu, ieskaitot Jūras kājnieku un likumsargu fondu, kam viņš personīgi piešķīris vienu miljonu dolāru.

Tramps uzbruka medijiem, kas tā vietā, lai rakstītu par viņa dāsnumu, tikai cenšas meklēt kļūdas. Tramps arī pauda cerību, ka, pateicoties papildu dāvinājumiem, galīgais ziedojumu apjoms pat pārsniegs sešus miljonus.

"Presei būtu jākaunas," viņš sacīja. "Man nekad nav bijusi tik slikta publicitāte par tik labu darbu."

Vēršoties pie kāda CNN žurnālista, Tramps viņu nosauca par "īstu skaistumiņu", un, rādot uz telekanāla ABC žurnālistu Tomu Lamasu, kurš gatavo reportāžas par republikāņu kampaņu, Tramps sacīja: "Tu esi draņķis, jo tu zini faktus, un tu zini faktus ļoti labi."

Atbildot Lamass tviterī ierakstīja: "Vajadzētu būt interesantai nedēļai."

Neokonservatīvo žurnāla The Weekly Standard redaktoru Bilu Kristolu, kurš asi kritizējis Trampu, republikāņu kandidāts nodēvēja par "zaudētāju".

Vaicāts, vai tādā stilā notiks darbs ar medijiem Trampa Baltajā namā, kandidāts sacīja: "Jā, tādā."

"Es turpināšu uzbrukt presei," sacīja 69 gadus vecais piecu bērnu tēvs. "Es uzskatu, ka politiskā prese ir neticami negodīga."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits