Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Igaunija turpina izsniegt Krievijas pilsoņiem speciālās vīzas

Igaunijas Ārlietu ministrija neplāno apturēt jebkādu vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem, saglabājot iespēju tiem saņemt Igaunijas vīzu atsevišķos gadījumos.

"Igaunija, Latvija, Lietuva un Polija pērn apturēja vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem ierastā kārtībā. Saglabātie izņēmumi ir humānās vīzas un vīzas ģimenes locekļiem, un mēs ar papildu pasākumiem esam nostiprinājuši robežas drošību," Igaunijas Ārlietu ministrijas mediju padomniece Anna Tislere-Lavrentjeva atbildēja uz jautājumu, vai Igaunija plāno sekot Latvijas piemēram un apturēt visa veida vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem. 

"Ārlietu ministrijas rīcībā esošā informācija liecinot, ka Latvijas lēmums izsniegt vīzas humānu apsvērumu dēļ ir pagaidu un tiks izvērtēts atbilstoši notikumu attīstībai Krievijā," viņa piebilda. 

Jau vēstīts, ka 26.jūnijā Latvijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka saistībā ar Krievijas iekšpolitisko notikumu neprognozējamo attīstību Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs ir pārtraukta Krievijas pilsoņu visa veida vīzu pieteikumu pieņemšana. 

LETA jau rakstīja, ka algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins piektdienas, 23.jūnija, vakarā paziņoja, ka "Vagner" algotņi no Ukrainas iegājuši Krievijā un dodas uz Maskavu nolūkā gāzt Krievijas militāro vadību. Algotņi pārņēma savā kontrolē Rostovu pie Donas un ceļā uz Maskavu grupējuma kolonnas sasniedza Voroņežas un Ļipeckas apgabalus, savukārt Maskavā tika veikti pasākumi pilsētas aizsardzībai.

Jau sestdienas, 24.jūlija, vakarā Prigožins paziņoja, ka vagnerieši pārtrauc virzīties uz Maskavu un dodas atpakaļ. Prigožinam Kremlis došot iespēju pārcelties uz Baltkrieviju, bet "Vagner" kaujinieki tiks atbrīvoti no kriminālatbildības par bruņoto dumpi, paziņojis Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, sakot, ka neesot zināms, ar ko Baltkrievijā nodarbosies Prigožins.

Putins kvēlā uzrunā 24.jūlijā apsūdzēja Prigožinu valsts nodevībā un apsolīja sodīt vainīgos, bet pēc tam piekrita amnestijas līgumam, saskaņā ar kuru "Vagner" priekšnieks izvairīšoties no kriminālvajāšanas un pārcelsies uz Baltkrieviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits