Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Meta bloķēs pieeju ziņu saturam Kanādā

Kanādieši vairs nevarēs piekļūt ziņu saturam sociālajos tīklos Facebook un Instagram, ceturtdien apstiprināja šo tīklu māteskompānija Meta.

"Meta" nāca klajā ar šādu paziņojumu pēc tam, kad Kanādas parlaments pieņēma Tiešsaistes ziņu likumu ("Bill C-18"), kas liks tehnoloģiju milžiem maksāt ziņu medijiem par to satura publicēšanu savās platformās.

"Mēs esam vairākkārt dalījušies ar [informāciju], ka, lai ievērotu "Bill C-18" (..) saturs no ziņu medijiem, tai skaitā ziņu izdevējiem un raidsabiedrībām, vairs nebūs pieejams cilvēkiem, kas piekļūst mūsu platformām Kanādā," teikts "Meta" paziņojumā.

Ziņu pieejamība "Facebook" un "Instagram" beigsies visiem lietotājiem Kanādā jau pirms šī likuma stāšanās spēkā, paziņoja "Meta". Lietotāji Kanādā arī turpmāk varēs izmantot citus produktus un pakalpojumus.

"Mēs gribam apliecināt miljoniem kanādiešu mūsu platformās, ka viņi vienmēr varēs sazināties ar draugiem un ģimeni, audzēt savus uzņēmumus un atbalstīt savas vietējās kopienas," teikts "Meta" paziņojumā.

Ir gaidāms, ka šis likums Kanādā stāsies spēkā sešu mēnešu laikā.

Kanādas mantojuma ministrs Pablo Rodrigess paziņoja, ka brīva un neatkarīga prese ir fundamentāli vajadzīga demokrātijai.

"Ziņu mediji visā valstī tagad varēs taisnīgi risināt sarunas par kompensāciju, kad viņu darbs parādās lielākajās digitālajās platformās," sacīja ministrs.

"Tas izlīdzina spēles laukumu, pakļaujot kontrolei lielo tehnoloģiju uzņēmumu varu un nodrošinot, ka pat mūsu vismazākie ziņu uzņēmumi var gūt labumu no šī režīma un saņemt taisnīgu kompensāciju par savu darbu," sacīja Rodrigess.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits