Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Taliban atklātā vēstulē negaidīti aicina ASV uz miera sarunām

Negaidīts pavērsiens laikā, kad Afganistānā vardarbībai un asinsizliešanai ir pieaugoša tendence, grupējums Taliban publiskojis atklātu vēstuli, vēršoties pie "ASV ļaudīm" un "mieru alkstošiem kongresmeņiem", lai tie izdara spiedienu uz ASV prezidentu Donaldu Trampu un viņa administrāciju, mudinot uzsākt miera sarunas.

The Guardian raksta, ka oficiālā Vašingtona ilgi izvairījusies vest tiešas sarunas ar nemierniekiem, līdzīgi kā Taliban grupējums atteicies sēsties pie sarunu galda ar Afganistānas valdību, iekams no valsts nav izvesti ārzemju militāristi.

"Pat ja šāda spēka politika turpinātos vēl simts gadus, iznākums būtu tāds pats, kā varat secināt pēdējo sešu mēnešu laikā pēc Trampa jaunās stratēģijas sākuma," vēstīts grupējuma paziņojumā. 

Vēstulē grupējums vēršas pie ASV nācijas ar vēstījumu, ka "šis karš viņiem ir neuzvarams", un tam tiek tērēti "miljardiem ASV nodokļu maksātāju dolāru". 

ASV administrācijas amatpersonas uz šo grupējuma aicinājumu vēl nav reaģējušas ar komentāriem vai kā citādi atsaukušās. Jāatgādina gan, ka ASV amatpersona, atsaucoties uz Trampa paziņojumu pēc 27. janvārī notikušā terora akta slimnīcā Kabulā, norādīja, ka "mēs nevēlamies sarunas ar Taliban".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits