Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Aktīvists: Kubas disidentu Osvaldo Pajo patiesībā nogalināja slepenais dienests

Kubiešu disidents Osvaldo Pajo patiesībā negāja bojā automašīnas avārijā, kā tika ziņots, bet gan viņu nogalināja Kubas slepenais dienests, pirmdien publicētajā intervijā norāda spāņu politiķis Anhels Karromero, kurš negadījuma brīdī atradās pie automašīnas stūres.

Saskaņā ar oficiālo notikušā versiju 2012.gada 22.jūlija avārijā, spēkratam noskrienot no neasfaltēta ceļa un ietriecoties kokā, dzīvību zaudēja Pajo un vēl viens kubiešu disidents - Harolds Kepero. Savukārt automašīnas vadītājs, Spānijā pie varas esošās Tautas partijas jauniešu organizācijas līderis Karromero, un vēl viens pasažieris - zviedru aktīvists Jens Ārons Modigs - negadījumā izdzīvoja.

Oficiālajā izmeklēšanā tika noskaidrots, ka Karromero pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu un tādēļ zaudējis kontroli pār spēkratu. Spāņu politiķis Kubā tika notiesāts par autoavārijā izraisītu cilvēku bojāeju un tika izdots Spānijai piespriestā četru gadu cietumsoda izciešanai. Karromero piespriesto sodu Spānijā izcieš mājas arestā.

Taču Spānijas laikrakstā El Mundo publicētajā intervijā pats Karromero norāda, ka izmeklēšanas oficiālā versija ir "lielisks alibi, lai slēptu apstākļus, kā nomira vienīgais disidents, kurš varēja vadīt pārejas procesu Kubā". "Esmu pārliecināts, ka viņš izdzīvoja avārijā. Medmāsas un priesteris man atklāja, ka mēs visi četri tikām ievietoti slimnīcā," norādīja Karromero. "Kubas slepenais dienests nogalināja Osvaldo Pajo." Pēc aktīvista domām, Kubas prokuratūra safabricēja pierādījumus.

Savukārt intervijā laikrakstam The Washington Post Karromero martā norādīja, ka tieši pirms avārijas viņa vadītajai automašīnā no aizmugures ietriecies kāds cits spēkrats. Arī Pajo tuvinieki uzskata, ka ar aktīvista nāvi saistītas Kubas varasiestādes, un vēlas panākt, ka notikušo izmeklē starptautiskā līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits