Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ēģiptē aizturēti 130 cilvēki aizdomās par līdzdalību uzbrukumā Izraēlas vēstniecībai

Ēģiptes policija ir aizturējusi 130 cilvēkus aizdomās par līdzdalību uzbrukumā Izraēlas vēstniecībai Kairā, kurš notika sestdienas naktī, vēstīja valsts ziņu aģentūra MENA.

Uzbrukumā aizdomās turēto aizturēšanas turpinājās visu nedēļas nogali.

38 aizturēto lietas drīz tiks nodotas Ārkārtējai valsts drošības tiesai. Pārējo 92 aizturēto līdzdalība šajā uzbrukumā vēl tiek izmeklēta un viņi tiek nopratināti.

Jau vēstīts, ka sestdienas naktī pie Izraēlas vēstniecības Kairā notika sadursmes starp demonstrantiem un policiju, kuru laikā trīs cilvēki gāja bojā un 1049 ievainoti. Tika daļēji sagrauts betona mūris ap vēstniecību, tika norauts Izraēlas karogs un aizdedzinātas vairākas automašīnas.

Ēģipte 1979.gadā kļuva par pirmo arābu valsti, kas parakstījusi miera līgumu ar Izraēlu. Izraēla tomēr ir ļoti nepopulāra Ēģiptes iedzīvotāju vidū un viņi pieprasa šī līguma pārskatīšanu, sevišķi pēc ilggadējā Ēģiptes prezidenta Hosnī Mubaraka gāšanas februārī.

Attiecības starp abām valstīm saasinājās pēc tam, kad augustā pieci Ēģiptes robežsargi tika nogalināti apšaudē starp Izraēlas karavīriem un palestīniešu kaujiniekiem Sinaja pussalā. Ēģipte savu pilsoņu nogalināšanā apsūdzēja Izraēlu un pieprasīja to izmeklēt, bet Izraēla paziņoja, ka tās karavīri nav iesaistīti Ēģiptes pilsoņu nogalināšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits