Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

ES ekonomikas komisārs nosoda Atēnās notikušos vardarbīgos protestus pret taupību

Eiropas Savienības (ES) ekonomikas komisārs Olli Rēns pirmdien asi nosodīja vardarbīgos protestus un vandalismu, kas Grieķijas galvaspilsētā Atēnās notika pirms parlamentā gaidāmā balsojuma par jauniem taupības pasākumiem, kuri nepieciešami, lai grieķi dabūtu jaunu starptautisko palīdzību un izvairītos no bankrota.

Preses konferencē Briselē komisārs nodēvēja šos protestus par nepieņemamiem. "Šie cilvēki [protestētāji] nepārstāv Grieķijas pilsoņu lielāko daļu, kuri ir patiešām noraizējušies par savas valsts nākotni," sacīts Rēna paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Grieķijas parlaments svētdienas vakarā atbalstīja starptautisko aizdevēju pieprasītos jaunos taupības pasākumus. Paužot dusmas par šādu lēmumu, Atēnās pie parlamenta ēkas un valsts otrā lielākajā pilsētā Salonikos protesta akcijas sarīkoja apmēram 100 tūkstoši cilvēku un iesaistījās sadursmēs ar policiju. Protestētāji meta uz policistiem akmeņus un degbumbas, un daži lietoja pašdarinātus liesmu metējus, bet policija atbildēja ar asaru gāzi un apdullinošām granātām.

Atēnās ir izcēlušies aptuveni 40 ugunsgrēku, tostarp veikalu ēkās; sadursmēs ievainoti aptuveni 40 policistu un vismaz 37 protestētāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits