Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

FIB: Bostonas spridzekļi bija ievietoti ātrās vārīšanas katlos

Atbildību par Bostonas teroraktiem pagaidām neviens nav uzņēmies, otrdien paziņoja Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB), norādot, ka izmeklētāji aplūko plašu aizdomās turamo diapazonu.

"Aizdomās turamo diapazons joprojām ir plaši atvērts," preses konferencē Bostonā sacīja FIB īpašais aģents Riks Delorjērs, piebilstot, ka pirmdienas sprādzienu izmeklēšana noris metodiski, rūpīgi, tomēr izprotot lietas steidzamību".

FIB izmeklētāji, kā arī Bostonas un štata policija sprādzienu vietās ir uzgājusi vairākus objektus, arī melnas neilona somas, kurās, kā tiek uzskatīts, atradušies spridzekļi. "Naglu un gultņu fragmenti, kas, iespējams, atradās ātrās vārīšanas katlā" arī tika atrasti un ir nosūtīti pārbaudēm uz FIB laboratoriju Kvantiko, Virdžīnijas štatā, žurnālistiem sacīja Delorjērs.

Tā dēvētie ātrās vārīšanās jeb spiediena katli bieži tiek izmantoti pašdarinātos spridzekļos, atzīmē eksperti. Tie figurē daudzās sprāgstvielu izgatavošanas instrukcijās, kuras internetā izvieto radikāli grupējumi, tajā skaitā arī Al Qaeda.

Līdz otrdienas pusdienlaikam saņemti vairāk nekā 2000 liecību par teroraktu apstākļiem, viņš sacīja. "Mēs nepaguruši strādāsim visu cauru diennakti kopā ar mūsu partneriem, lai turpinātu izmeklēšanu un rīkotos, ņemot vērā šos pavedienus." "Attiecībā uz to, kas šajos notikumos varētu būt aizdomās turamie, izmeklēšana atrodas pašā sākuma stadijā. Bet variet būt mierīgi, mēs strādājam smagi, lai iegūtu atbildes," sacīja aģents, kurš vada FIB Bostonas biroju.

Tikmēr Masačūsetsas pavalsts gubernators Devāls Patriks paziņojis, ka terora aktā izmantoti tikai tie divi spridzekļi, kas eksplodēja pie maratona finiša, , noraidot iepriekš izskanējušās ziņas, ka atrasti vēl divi nesprāguši spridzekļi.

Jāatgādina, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas pirmdienas pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros saskaņā ar pēdējiem datiem nogalināti vismaz trīs cilvēki, bet vairāk nekā 170 ievainoti. Daudziem cilvēkiem sprādzienos norauti locekļi, un vismaz 17 ievainotie atrodas kritiskā stāvoklī.

Bojā gājušie ir divi ASV pilsoņi – 29 gadus veca sieviete un 8 gadus vecs zēns, kā arī viens Ķīnas pilsonis – Bostonas universitātes students. Arī ievainoto vidū ir viena Ķīnas pilsone – domājams, bojā gājušā studenta draudzene. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baidens: Putina karš nav sasniedzis savus mērķus

ASV prezidents Džo Baidens otrdien uzrunā ANO Ģenerālajā asamblejā pavēstīja, ka Krievijas diktatora Vladimira Putina izvērstais karš nav sasniedzis savus mērķus, taču tas neatceļ nepieciešamību...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits