Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Fidels Kastro atzīst, ka nav cerējis nodzīvot tik ilgi

Bijušais Kubas prezidents Fidels Kastro trešdien publikācijā laikrakstā Granma atzinis - viņš nav cerējis, ka izdosies atgūties no vēdera slimības un nodzīvot tik ilgi. "Es biju tālu no tā, lai iztēlotos, ka mana dzīve varētu ilgt vēl septiņus gadus," situāciju 2006.gadā, kad viņam tika konstatēta smagā slimība, tagad atceras Kastro.

Plašā publikācija oficiālajā laikrakstā parādījusies dienu pēc eksprezidenta 87.dzimšanas dienas.

Fidels Kastro 2006.gadā atteicās no valsts galvas pienākumu veikšanas, lai sāktu ārstēšanos, tomēr oficiāli no virspavēlnieka un prezidenta amata atkāpās tikai 2008.gada februārī. "Tiklīdz es sapratu, ka tas būs neatgriezeniski, es nekavējos atteikties no prezidenta pilnvarām," atzina Kastro.

Publikācijā viņš arī apliecināja, ka Kuba 80.gadu sākumā saņēmusi Ziemeļkorejas ieročus. Ziemeļkoreja piegādājusi Kubai ieročus pēc tam, kad padomju līderis Jurijs Andropovs brīdinājis Havanu, ka viņa valsts turpmāk nevarēs iejaukties, lai aizsargātu Kubu. "Viņš mums sacīja - ja mums uzbruks Savienotās Valstis, mums būs jācīnās vieniem," atceras Kastro.

Tiesa gan, vēlāk padomju impērija no jauna uzņēmusies saistības un turpinājusi ieroču piegādes "brīvības salai". Tomēr Kuba nolēmusi iegūt bruņojumu no "citiem draugiem", lai apbruņotu "miljonu kubiešu cīnītāju". "Biedrs Kims Irsens - pieredzējušais paraugkaravīrs - atsūtīja mums 100 000 "kalašņikovu" līdz ar munīciju, neprasot samaksāt pilnīgi neko," atceras Kastro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits