Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Francijas prezidents Makrons ieradies solidaritātes vizītē Izraēlā

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien ieradies Telavivā, lai apliecinātu savas valsts solidaritāti Izraēlai pēc palestīniešu kaujinieku grupējuma Hamās 7.oktobra uzbrukuma.

"Hamās" 7.oktobrī veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlas teritorijā. "Hamās" uzbrukumā Izraēlā noslepkavoti vairāk nekā 1400 cilvēku, tai skaitā 30 Francijas pilsoņi.

Izraēla atbildēja ar pretuguni un ir savilkusi karavīrus un kara tehniku pie Gazas joslas robežas.

Teroristu kontrolētās Gazas joslas varasiestādes apgalvo, ka Izraēlas bombardēšanā Gazas joslā esot nogalināti vismaz 5000 cilvēku, taču šie skaitļi, domājams, ir stipri pārspīlēti, ņemot vērā to dezinformāciju un, ko līdz šim izplatījis "Hamās".

Makronam paredzēta tikšanās ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu, lai paustu Francijas "pilnīgu solidaritāti" ar Izraēlu, paziņoja Francijas prezidenta birojs.

Gaidāms, ka Makrons arī aicinās saudzēt civiliedzīvotājus Gazas joslā un vienoties par "humāno pamieru", lai Gazas joslā ievestu palīdzību. Izraēla ir pilnībā aplenkusi Gazas joslu, kurā trūkst ūdens, pārtikas, elektrības un citas pirmās nepieciešamības preces.

Francijas prezidentam Jeruzalemē paredzēta arī tikšanās ar Izraēlas prezidentu Ichaku Hercogu, kā arī ar opozīcijas līderiem Beniju Gancu un Jairu Lapidu.

Savukārt Telavivā viņam paredzēta tikšanās ar to Francijas pilsoņu tuviniekiem, kurus noslepkavojuši vai sagrābuši par ķīlniekiem "Hamās" kaujinieki.

Septiņi Francijas pilsoņi joprojām ir pazuduši bez vēsts. Apstiprināts, ka viena francūziete ir starp vairāk nekā 200 cilvēkiem, kurus saskaņā ar Izraēlas datiem "Hamās" sagrābuši par ķīlniekiem. Makrons ir izteicies, ka arī pārējie, domājams, ir kļuvuši par ķīlnieki, bet tas vēl nav apstiprināts.

Francijas prezidenta mērķis ir arī turpināt centienus "izvairīties no bīstamas eskalācijas reģionā", paziņoja prezidenta birojs.

Makrons ierosinās atsākt "patiesu miera procesu" ar mērķi izveidot dzīvotspējīgu Palestīnas valsti apmaiņā pret reģiona lielvaru garantijām attiecībā uz Izraēlas drošību, pavēstīja prezidenta birojs.

Iespējams, notiks arī sarunas ar palestīniešu prezidentu Mahmudu Abasu, Jordānijas karali Abdullu II, Ēģiptes prezidentu Abdelfatahu al Sisi un Persijas līča valstu līderiem.

Izraēlu jau ir apmeklējuši ASV prezidents Džo Baidens, Vācijas kanclers Olafs Šolcs, Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks un Itālijas premjerministre Džordža Meloni.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits