Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Honkongas protestu vērienu atklāj no putna lidojuma uzņemts video

Desmitiem tūkstoši cilvēku pēdējās divās dienās izgājuši Honkongas ielās, lai pieprasītu vispārēju demokrātisku vēlēšanu tiesību nodrošināšanu. Kustības _Okupē centru _rīkotāji iebilst pret Pekinas lēmumu izvēlēties un izvērtēt kandidātus, kuriem 2017.gadā ieplānotajās vēlēšanās ļaut kandidēt uz Honkongas vadošajiem amatiem.

Pekinas lēmums "izvēlēties kandidātus" jau nosaukts par viltus demokrātiju.Internetā publicēts arī 29.septembrī uzņemts video, kas filmēts ar bezpilota lidaparāta palīdzību. No putna lidojuma uzņemtajā video redzams iespaidīgais protestu vēriens - ielas ir cilvēku pārpildītas.Ķīnas mediji gan vēsta, ka Pekina netaisās ieklausīties protestētāju prasībās, tāpēc vienkārši nogaidīs, līdz protesti apsīks paši no sevis. Arī paši Ķīnas mediji protestus lielākoties atspoguļo negatīvā gaismā. Tā laikraksts _People's Daily _ziņo, ka "miera pārkāpšana un ekstrēma uzvedība galu galā novedīs pie sabiedriskās kārtības sabrukuma." Savukārt _The Global Times _brīdina, ka "straume pavērsīsies pret opozicionāriem, ja Pekina paliks nelokāma."Protestu tūlītēju izbeigšanu pieprasījušas arī Honkongas augstākās amatpersonas, tomēr kustības _Okupē centru _aizsācēji teikuši, ka cilvēkus no ielām atsauks tikai divos gadījumos - ja Pekina izpildīs viņu prasību vai arī ja protesti kļūs vardarbīgi un nekontrolējami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits