Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Īrijā izmeklē Latvijas pilsones apgalvojumus, ka viņu izvarojuši fiktīvo laulību rīkotāji

Īrijas tiesībsargājošās institūcijas sākušas divas augsta līmeņa izmeklēšanas saistībā ar kādas Latvijas pilsones apgalvojumiem, ka viņu izvarojuši un seksuāli izmantojuši vīrieši, kas viņu bija aizvilinājuši uz Īriju slēgt fiktīvas laulības, vēsta Īrijas laikraksts Independent.

Sieviete apgalvo, ka laulības tā arī nav noslēgtas, bet vairāki vīrieši no Āzijas valstīm viņu vadājuši pa dažādām mājām Voterfordas, Midltonas un Kovas pilsētās, nepietiekami ēdinājuši, seksuāli izmantojuši un atstājuši bez naudas.

Tomēr latviete baidījusies bēgt no saviem pāridarītājiem, jo nav pratusi angļu valodu, un policijā vērsusies tikai pēc iepazīšanās ar kādu vietējo iedzīvotāju.

Saistībā ar sievietes izteikumiem policija Korkas un Voterfordas grāfistēs sākusi izmeklēšanu par seksuālo paverdzināšanu un aizturējusi trīs vīriešus.

Atsevišķu izmeklēšanu par Austrumeiropas sieviešu piespiešanu stāties fiktīvās laulībās ar trešo valstu pilsoņiem sācis arī Īrijas policijas Nacionālais imigrācijas dienests (GNIB).

«Cilvēkiem, kuri ierodas šajā valstī, tiek solīts darbs, bet, nonākot šeit, viņi tiek piespiesti stāties iepriekš izplānotās laulībās. Pašlaik tiek izskatītas piecas līdz sešas lietas par iespējamu sieviešu tirdzniecību, kurās iesaistītas dažādu valstu pilsones,» laikrakstam Independent sacīja kāda anonīma amatpersona.

Īrijas mediji šomēnes jau ziņoja, ka šīs valsts tiesībsargājošās institūcijas ir aizturējušas 16 personas saistībā ar daudzajiem fiktīvo laulību gadījumiem lielākoties starp sievietēm no Baltijas un trešo valstu pilsoņiem, turklāt pēdējos deviņos mēnešos tās ir apstrīdējušas 57 laulību īstumu.

Likumsargi pašlaik izmeklē vairākas sūdzības par prettiesisku ieslodzīšanu un izvarošanu, ko iesniegušas jaunas, nepieredzējušas sievietes galvenokārt no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kuras vīrieši atvilinājuši uz Īriju, solot darbavietas, bet vēlāk piespieduši viņas apprecēties ar trešo valstu pilsoņiem.

Fiktīvās līgavas vervē aziātu un afrikāņu izcelsmes vīrieši, kuri plašsaziņas līdzekļos ievieto sludinājumus, solot labi apmaksātus darbus sievietēm no Austrumeiropas valstīm. Naudas iekārdinātas, Īrijā dzīvojošās Austrumeiropas valstu pilsones stājas fiktīvās laulībās ar trešo valstu pilsoņiem, visbiežāk vīriešiem no Pakistānas un Indijas, kuri par šo darījumu sola sievietēm maksāt līdz pat 10 tūkstošiem eiro (7000 latu), lai saņemtu uzturēšanās atļaujas Eiropas Savienībā.

Tomēr nereti sievietēm solīto naudu nemaz nesamaksā, turklāt fiktīvas laulības mēdz arī būt aizsegs. Ir bijuši gadījumi, kad neilgi pēc viltus laulību noslēgšanas jaunais vīrs sievu pārdod seksuālā verdzībā saviem tautiešiem.

Fiktīvās laulības ir viens no cilvēktirdzniecības veidiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits