Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Izraēlas armija Rietumkrastā likvidējusi ietekmīgu palestīniešu kaujinieku

Izraēlas armija gaisa triecienā okupētajā Rietumkrastā trešdien nogalinājusi ietekmīgu palestīniešu kaujinieku, novēršot teroraktu, ko gatavojusi viņa grupa, paziņoja armija.

Ahmeds Abdullahs Abu Shalals bija atbildīgs par vairākiem teroristu uzbrukumiem pēdējā gada laikā, tai skaitā par vienu Austrumjeruzalemē pagājušā gada aprīlī, paziņoja armija.

Viņš tika "likvidēts precīzā gaisa triecienā", teikts armijas paziņojumā, kuram bija pievienots video, kurā redzams trieciens transportlīdzeklim.

Arī palestīniešu varasiestādes Rietumkrastā ziņoja par vienu nogalināto triecienā transportlīdzeklim, piebilstot, ka līķis nogādāts slimnīcā Nāblusā.

Armija paziņoja, ka Abu Shalals tika nogalināts pēc izlūkošanas informācijas saņemšanas par viņa šūniņas nodomiem tuvākajā laikā veikt teroraktu.

Abu Shalals bija atbildīgs arī par oktobrī notikušo uzbrukumu Izraēlas karaspēkam, kurā tika ievainots viens karavīrs. Armija neprecizēja, kur tika uzbrukts karavīriem.

Armija norādīja, ka Abu Shalala vadībā teroristi Balatas bēgļu nometnē Nāblusā saņēmuši finansiālu atbalstu un norādes no avotiem Irānā.

Kopš Izraēlas un "Hamās" kara sākuma 7.oktobrī situācija Rietumkrastā ir saasinājusies, sasniedzot tādu līmeni, kāds nav pieredzēts kopš otrās palestīniešu intifādas (sacelšanās), kura notika no 2000. līdz 2005.gadam.

Izraēlas armijas reidos un ebreju kolonistu uzbrukumos šajā teritorijā ir nogalināti aptuveni 350 cilvēki, liecina aģentūras AFP dati, kuru pamatā ir avoti no abām pusēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits