Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Katalonija grasās aizliegt dzīvnieku izmantošanu cirka izrādēs

Katalonijas politiķi, kas pirms diviem gadiem panāca Spānijā iecienīto vēršu cīņu aizliegumu, otrdien ierosinājuši provinces teritorijā aizliegt arī cirka izrādes, kurās tiek izmantoti dzīvnieki.

Reģionālā parlamenta deputāti ierosinājuši likumprojektu, kas paredz izdarīt grozījumus dzīvnieku aizsardzības likumā, liedzot cirka izrādēs izmantot dzīvniekus.

"Cirks var būt pievilcīgs un darīt dažādas aizraujošas lietas, kas piesaista pieaugušos un bērnus, obligāti neizmantojot dzīvniekus," norādīja viens no likumprojekta iniciatoriem Hordi Ruls, kurš pārstāv valdošo kataloņu nacionālistu partiju "Konverģence un Savienība" (CiU).

Viņš piebilda, ka jau tagad Katalonijā samazinājies to cirku skaits, kas savās izrādēs izmanto dzīvniekus.

Likumprojektu atbalsta piecas no septiņām parlamentā pārstāvētajām partijām, un tās spēj nodrošināt nepieciešamo vairākumu.

Likumprojektā norādīts, ka dzīvniekiem cirkā liek veikt "nedabīgas" darbības, tā panākšanai izmantojot "vardarbīgas dresūras metodes". Turklāt dzīvnieki tiek turēti šaurās telpās, kas noved pie to nervu sistēmas traucējumiem.

Katalonija 2008.gadā pieņēma likumu, kurā atzīts, ka dzīvniekiem piemīt "fiziska un psihiska jūtība", bet 2010.gadā reģionālais parlaments aizliedza provinces teritorijā vēršu cīņu rīkošanu. Pēdējās vēršu cīņas Katalonijā notika 2011.gada septembrī, lai gan aizliegums stājās spēkā tikai 2012.gadā.

Saskaņā ar Spānijas dzīvnieku tiesību aizstāvju organizācijas "Libera" datiem dzīvnieku izmantošana cirka izrādēs aizliegta jau 133 valsts pilsētās, tostarp 99 Katalonijas pilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits