Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kemerons: ES būs stabilāka, ja dalībvalstis pašas varēs izvēlēties savu nākotni

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons uzskata, ka Eiropas Savienība būs stabilāka, ja tā būs elastīgāka, un tās dalībvalstīm būs iespēja pašām izvēlēties savu nākotni.

Komentējot viņa nesenos paziņojumus par iespējamo referenduma rīkošanu Lielbritānijā saistībā ar izstāšanos no Eiropas Savienības un Latvijas vēlmi pievienoties eirozonai, Kemerons šodien pēc tikšanās ar premjerministru Valdi Dombrovski (V) norādīja, ka tā ir Latvijas izvēle un tās suverēnās tiesības. Tāpat tā ir Lielbritānijas izvēle nebūt eirozonā un Šengenas zonā.

"Tas, ko gribēju uzsvērt runā par Eiropas Savienību, bija, ka mums nevajadzētu katrai dalībvalstij lūgt darīt vienu un to pašu vienā un tajā pašā laikā, ja mēs gribam nodrošināt, ka Eiropas Savienība ir elastīga," teica Kemerons, piebilstot, ka Lielbritānija ir viens no Eiropas tirgus stūrakmeņiem un darījusi daudz, lai Eiropas Savienība attīstītos.

"Es uzskatu, ka pareizi ir, ja dalībvalstis var izvēlēties savu nākotni. Ja Eiropas Savienības politika būs elastīga, tā būs veiksmīgāka un stabilāka, nekā būtu, ja no visām dalībvalstīm prasītu vienu un to pašu pieeju," pauda Lielbritānijas premjers.

Jau ziņots, ka Kemerons, janvāra beigās uzstājoties ar runu par valsts attiecībām ar Eiropas Savienību, rosināja pēc nākamajām vēlēšanām rīkot referendumu par Lielbritānijas dalību blokā.

Kā solīja Kemerons, referendums tiks sarīkots līdz 2017.gadam, ja viņa partija uzvarēs nākamajās vēlēšanās. Skaidrojot lēmumu nesteigties ar referenduma rīkošanu, Kemerons sacīja: "Nav pareizi likt cilvēkiem izlemt, vai viņi iet prom vai paliek, pirms viņiem tiek dota iespēja sakārtot attiecības." Lielbritānijas premjers arīdzan brīdināja - ja Brisele neveiks Lielbritānijas pieprasītās reformas, Londona varētu attālināties no ES.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits