Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Meksikā notverts narkokarteļa Zetas līderis

Meksikas jūras kājnieki ASV pierobežā pirmdien notvēruši vardarbīgā narkotiku tirgotāju karteļa Zetas līderi Migelu Angelu Trevino, ziņo amatpersonas. Trevino, kas pazīstams arī kā Z-40, aizturēts Nuevolaredo pilsētā Tamaulipasas štatā, kas robežojas ar ASV Teksasas pavalsti.

"Pirmdien agrā rīta stundā viņi veikuši svarīgo Migela Angela Trevino arestu," aģentūrai AFP pavēstīja kāds anonīms federālā ģenerālprokurora biroja pārstāvis. Arī Iekšlietu ministrija apstiprinājusi natkokarteļa līdera aizturēšanu.

Zetas tiek uzskatīts par vienu no ietekmīgākajiem Meksikas organizētās noziedzības grupējumiem. To dibinājuši bijušies karavīri, kas pazīstami ar savu brutalitāti. Sākotnēji Zetas kalpoja Līča kartelim kā tā bruņotā vienība, taču pēdējo gadu laikā grupējums uzsācis patstāvīgu darbību, izraisot Meksikas ziemeļos nežēlīgu karu starp narkomafijas grupējumiem.

Pirms astoņiem mēnešiem Meksikas armija nogalināja Trevino priekšteci Eriberto Laskano. Trevino ir visaugstākā ranga organizētās noziedzības vadonis, kuru varasiestādēm izdevies notvert kopš pagājušā gada decembra, kad amatā stājās jaunievēlētais prezidents Enrike Pena Njeto.

Iepriekšējā prezidenta Felipes Kalderona sešus gadus ilgā pilnvaru termiņa laikā no 37 visvairāk meklētajiem narkobaroniem tika sagūstīti vai nogalināti 24. Tomēr vienlaikus vardarbība, kas saistīta ar narkotiku tirdzniecību, viņa prezidentūras laikā prasīja vairāk nekā 70 000 dzīvību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits