Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Meksikas prezidents ziņo par progresu cīņā ar narkomafiju

Meksikas prezidents Felipe Kalderons ceturtdienas vakarā savā piektajā ikgadējā ziņojumā Kongresam norādījis, ka viņa administrācija gūst panākumus cīņā ar narkomafiju, turklāt likvidēta vai arestēta vairāk nekā puse visbīstamāko bandu līderu.

Ziņojums iesniegts nedēļu pēc tam, kad Meksika piedzīvoja vienu no šausminošākajiem ar narkotiku karu saistītajiem uzbrukumiem kopš Kalderona nākšanas pie varas - narkotiku tirgoņu banda aizdedzināja kazino Monterejas pilsētā un liesmās gāja bojā 52 cilvēki.

Kā teikts ziņojumā, līdz augustam Meksikā arestēti vai nogalināti 21 no 37 visbīstamākajiem narkotiku karteļu vadoņiem, no tiem pieci pēdējos 12 mēnešos.

Tāpat kopš 2006.gada decembra, kad Kalderons uzsāka karu pret organizēto noziedzību, konfiscēti vairāk nekā 100 000 kilogramu kokaīna, 9000 tonnas marihuānas, vairāk nekā 12,7 miljoni ieroču un 10 000 granātu.

Tikai laika posmā no 2010.gada septembra līdz šī gada jūlijam likvidētas 185 sintētisko narkotiku laboratorijas.

Kalderons ticis kritizēts par nespēju savaldīt nesodāmību, kas joprojām valda Meksikā, un lēno policijas un tiesu sistēmas reformu gaitu.

Cilvēktiesību aizsardzības grupas kritizē viņa lēmumu izvietot valstī 50 000 karavīru, kas tā arī nav spējis apturēt vardarbību, jo organizētās noziedzības grupējumu izraisītā vardarbība visā Meksikā prasījusi jau vairāk nekā 41 000 dzīvību. Tiesa, jaunākās aptaujas liecina, ka 83% iedzīvotāju atbalsta armijas izmantošanu cīņā ar narkotiku kontrabandistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits