Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Mossad vadītājs: Ar kodolieročiem bruņota Irāna neradīs Izraēlai eksistenciālus draudus

Izraēlas izlūkdienesta Mossad vadītājs Tamirs Pardo uzskata, ka ar kodolieročiem bruņota Irāna neradīs Izraēlai "eksistenciālus draudus", ceturtdien vēsta laikraksts Haaretz.

"Vai Irāna rada draudus Izraēlai? Noteikti," otrdien uzrunājot Izraēlas vēstniekus, sacījis Pardo. "Bet, ja kāds teiktu, ka atombumba irāņu rokās ir eksistenciāls drauds, tad tas nozīmētu, ka mums ir jāslēdz veikals un jādodas mājās. Situācija nav tāda. Jēdziens "eksistenciāls drauds" tiek lietots pārāk brīvi."

Šie izlūkdienesta vadītāja uzskati nesaskan ar premjerministra Benjamina Netanjahu teikto parlamenta ziemas sesijas atklāšanā pirms diviem mēnešiem. "Ar kodolieročiem bruņota Irāna būtu šausmīgs drauds Tuvajiem Austrumiem un visai pasaulei," parlamentāriešiem sacīja premjers. "Un, protams, arī mums tas būtu nopietns, tiešs drauds."

Savukārt Izraēlas prezidents Šimons Peress, otrdien uzrunājot vēstniekus, sacīja, ka Izraēlai ir "atbildes" uz visiem Irānas draudiem, vienlaikus norādot, ka tā nav tikai Izraēlas atbildība vien - tikt ar šo problēmu galā.

"Izraēlai ir atbildes uz Irānas problēmu, bet to atrisināt ir visas pasaules atbildība. To nevar pārvērst par Izraēlas monopolu," sacīja Peress.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits