Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

No amata atkāpjas Izraēlas ārlietu ministrs

Izraēlas ārlietu ministrs Avigdors Lībermans piektdien paziņojis par atkāpšanos no amata. "Es neesmu juridiski spiests iesniegt savu demisijas rakstu (..), taču esmu izlēmis atkāpties no ārlietu ministra un premjerministra vietnieka pienākumiem," teikts Lībermana izplatītajā paziņojumā.

Kā ziņots, Lībermanam ceturtdien tika izvirzītas apsūdzības "uzticības pārkāpšanā" un krāpšanā, lai gan viņam izdevās izvairīties no smagākām apsūdzībām kukuļošanā. Pēc apsūdzību izvirzīšanas Lībermans ceturtdien teica, ka konsultēsies ar savu advokātu, pirms lemt par iespējamo demisiju. Tomēr prokuratūras lēmums izvirzīt apsūdzības izraisīja prasības gan labējo partiju alianses iekšienē, gan no opozīcijas puses, lai galēji nacionālistiskās partijas "Yisrael Beitenu" līderis savu amatu atstātu.

Kā ziņots, Izraēlā 22.janvārī gaidāmas parlamenta vēlēšanas, kurās Yisrael Beitenu startē vienā sarakstā ar premjerministra Benjamina Netanjahu pārstāvēto partiju Likud.

Pēc paziņojuma par savu demisiju Lībermans gan uzsvēra, ka viņš panāks apsūdzību atcelšanu un atgriezīsies politikā vēl pirms vēlēšanām. "Es šo lēmumu pieņēmu ar pārliecību, ka Izraēlas pilsoņiem būs iespēja doties uz vēlēšanām pēc tam, kad problēma būs atrisināta," sacīja demisionējušais ministrs. "Tas nozīmē, ka tiesai savs spriedums jāpieņem pirms vēlēšanām." Arī Netanjahu paudis pārliecību, ka Lībermans spēs pierādīt savu nevainību arī atlikušajās apsūdzībās.

Kā liecina aptaujas, labējo partiju alianse varētu iegūt 38 no 120 Kneseta deputātu vietām, ievērojami apsteidzot opozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits