Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Oficiāls izmeklētāju paziņojums: MH17 notrieca Krievijas 53. pretgaisa raķešu brigādes BUK

Nīderlandes izmeklētāju komanda šodien oficiāli paziņojusi, ka iegūti pārliecinoši pierādījumi par Krievijas bruņotajiem spēkiem piederošas ieroču sistēmas izmantošanu Malaysia Airlines lainera Boeing 777 notriekšanā, ziņo ārvalstu mediji.

2016. gadā izmeklētāji paziņoja, ka tās rīcībā ir pierādījumi par pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmas BUK ievešanu no Krievijas Ukrainā separātistu kontrolētajā teritorijā, bet nu preses konferencē Hāgā Nīderlandes policija un prokuratūra paziņoja, ka tās rīcībā ir pierādījumi par konkrēto BUK sistēmu. Tā ir Kurskā, Krievijas rietumos, bāzētās Krievijas bruņoto spēku 53. pretgaisa raķešu brigādes sistēma.

Jāatgādina, ka neatkarīgā un pētniecisko žurnālistu veidotā vietne Bellingcat, apkopojot un analizējot publiski pieejamo informāciju, jau bija norādījusi uz tieši šīs brigādes bruņojuma izmantošanu reisa MH17 aviolainera notriekšanā. Traģēdija iezīmēja skarbu pavērsiena punktu jau tā pilnā sparā ritošajā un asiņainajā karadarbībā Ukrainas austrumos - vienā mirklī tika izdzēstas 298 ar konfliktu Austrumukrainā pilnīgi nesaistītu cilvēku dzīvības.

Par spīti pārliecinošajiem pierādījumiem, ka lidmašīna notriekta ar Krievijas bruņojumā esošu raķešu sistēmu, kuras precīzai pielietošanai turklāt vajag specifiskas zināšanas un apmācību, Krievija turpina noliegt jebkādu saistību ar traģisko notikumu, tā vietā pēc negadījuma ar Kremļa kontrolēto mediju starpniecību izvirzot vairākas maz ticamas teorijas, no kurām lielākā daļa jau atspēkota. Tāpat Krievija 2015. gadā izmantoja savas veto tiesības ANO Drošības padomē, lai bloķētu rezolūciju par starptautiska tribunāla izveidošanu lietas izmeklēšanai.

Top komentāri

Kā tur būs?
K
Kad to Pļutkinu tiesās Hāgā?
Sprausla
S
Nožēlojami lasīt tos pašus zemas kvalitātes melukomentārus dažādos portālos. Kremļa nacistu režīma dienas tuvojas beigām!
Oņegins
O
Kurš jums teica, ka pašreizējās sankcijas būs vienīgās un pēdējās?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits