Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ohaio nošauj izbēgušus tīģerus, lauvas, vilkus un lāčus

ASV policijai izdevies novērst apdraudējumu Ohaio štata iedzīvotājiem, nogalinot vai sagūstot desmitiem izbēgušo dzīvnieku, tostarp lauvas, tīģerus, vilkus un lāčus. Dzīvniektiesību aktīvistus satraucis dzīvnieku liktenis un apkārtnē atrodamie nošauto plēsoņu līķi, tomēr lielākā daļa piekrīt, ka policijai nebija citas iespējas, lai garantētu cilvēkiem drošību.

Dzīvnieki brīvē izkļuvuši no kādas privātas fermas otrdienas vakarā. Kad policija saņēma ziņas par apkārtnē klaiņojošiem eksotiskiem plēsoņām, tā ieradusies 62 gadus vecā Terija Topmsona fermā, kurā vīrietis turējis desmitiem šādu dzīvnieku. Saimnieks atrasts miris blakus vairākiem atvērtiem būriem, taču policija domā, ka viņš izdarījis pašnāvību.

Izbēgušie dzīvnieki radīja satraukumu apkārtnes iedzīvotājos. Policija rekomendēja neiziet no mājām, tika slēgtas skolas, kā arī ceļu malās uzstādītas brīdinājumu zīmes, kas mudināja autobraucējus neizkāpt no mašīnas klaiņojošo zvēru dēļ. Ņemot vērā to, ka izbēguši plēsoņas, vietējais šerifs pavēlēja nošaut brīvē izkļuvušos zvērus. «Šerifs izdarīja pareizo izvēli,» dzīvnieku eksperts Džeks Hanna norādīja AFP. «Visi šie dzīvnieki ir spējīgi nogalināt cilvēku sekundes laikā.»

Nogalināti 48 no 56 izbēgušajiem, ziņo raidsabiedrība BBC. Nošauto vidū ir 17 lauvu un 18 Bengālijas tīģeru, kuru nogalināšanu kritizējuši vairāki dzīvnieku aktīvisti, uzsverot, ka pasaulē mīt vien aptuveni 1400 šīs retās sugas tīģeru. Dzīvi sagūstītie - trīs leopardi, viens grizli lācis un divi pērtiķi - atdoti tuvējam zoodārzam, kura darbinieki iesaistījās dzīvnieku meklēšanas operācijā. Viens vilks apkārtnē uziets jau miris, bet brīvē aizvien klīst kāds pērtiķis.

Mirušais fermas īpašnieks vairākkārt nonācis drošībsargājošo iestāžu uzmanības lokā. Viņš tikai pirms trim nedēļām izlaists no cietuma pēc gadu ilga soda izciešanas par neatļautu ieroču uzglabāšanu, jo viņa fermā konfiscēts ap 100 šaujamieročiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Toyota atsakās no olimpisko spēļu sponsorēšanas

Japānas autobūves kompānija "Toyota" atteikusies no olimpisko spēļu sponsorēšanas, kā iemeslu minot to, ka spēles kļuvušas "arvien politiskākas" un sportisti tajās paliek otrajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits