Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināts (21:32) - Meža ugunsgrēks pietuvojies Černobiļas atomelektrostacijas teritorijai

Ar ugunsgrēku cīnās vairāk nekā 200 ugunsdzēsēji, pavēstījis Ukrainas ārkārtas lietu ministrs Zorans Škirjaks. Savukārt Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs pavēstījis, ka situācija pasliktinājusies ap pusseptiņiem vakarā pē vietējā laika un kļuvusi kritiska, jo "uguns strauji tuvojas Černobiļas atomelektrostacijas objektiem".
Ukrainā, Černobiļā, meža ugunsgrēka liesmas pietuvojušās pirms 29 gadiem avarējušās atomelektrostacijas slēgtajai zonai. Situācija novērtēta kā kritiska, vēsta Ukrainas mediji.

Ukrainas premjers Arsēnijs Jaceņuks apmeklējis ugunsgrēka vietu. Viņš uzsvēris - cīņa ar liesmām tiek kontrolēta, lai arī "šī ir lielākais ugunsgrēks kopš 1992.gada". 

Ugunsnelaimes likvidēšanā iesaistīti ap 200 ugunsdzēsēji, kuru rīcībā ir helikopters Mi-8 ar laistīšanas iekārtu un lidmašīnas An-32. Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtina straujais vējš, kas palīdz izplatīties liesmām.

Atbilstoši Černobiļas atomelektrostacijas kompleksa atbildīgo amatpersonu teiktajam radiācijas līmenis šajā teritorijā nav mainījies un vērtējams kā normāls. 

"Uguns izplatības zona ir samērā tīra," medijam kp.ua pavēstījis Vasīlijs Zolotoverhs.

Viņš arī pastāstījis, ka ugunsgrēks izcēlies pusdienlaikā, kad glābēji bija pabeiguši dzēst mazāku jau nakts laikā izcēlušos ugunsgrēku. Glābšanas dienesti izteikušies, ka ugunsgrēks varētu būt sācies nenodzēstas cigaretes dēļ.

Ukrainas premjers sasaucis Ārkārtējo situāciju komisiju. Nacionālajā gvardē un Iekšlietu ministrijas spēkos izsludināta trauksme. 

Ugunsgrēks plosās ap 400 hektāru platībā.

Pievienota 3.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits