Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

papildināts(15:18) - Air Lituanica pārtrauc lidojumus, reisus pārņem airBaltic

Lietuvas aviokompānija Air Lituanica paziņojusi, ka 22.maijā tiks veikti lidojumi no un uz Amsterdamu, Parīzi un Tallinu, taču lidojumi uz Berlīni, Prāgu, Briseli un Stokholmu ir atcelti. Savukārt no 23.maija lidsabiedrība atcēlusi visus paredzētos reisus.

Cenšoties mazināt pasažieriem radītās neērtības un izvērtējot pieejamos finanšu resursus, Air Lituanica vienojusies ar Latvijas nacionālo aviokompāniju airBaltic, kura pārņems Lietuvas lidsabiedrības atceltos lidojumus no 22. līdz 29.maijam.

Air Lituanica norāda, ka tās klientu apkalpošanas centrs nosūtīs jaunas biļetes ar jaunu lidojumu informāciju pasažieriem, kas ieplānojuši ceļot 22.-29.maijā. Ja jaunie lidojumu nosacījumi un laiki nebūs pieņemami, pasažieri varēs šo ceļojumu noraidīt un pieprasīt Air Lituanica līdzekļu atgriešanu. Air Lituanica jau veikusi maksājumu airBaltic lidojumiem nākamajām astoņām dienām, tāpēc visiem pasažieriem ir garantēti lidojumi ar Latvijas aviokompāniju.

Turpmāko dienu laikā Air Lituanica turpinās pārrunas ar airBaltic, lai rastu iespējas nodrošināt pasažieru pārvadājumus arī pēc 29.maija.

Kā aģentūru LETA informēja aviokompānijā airBaltic, tā sniegs palīdzību pasažieriem, kurus ietekmējusi Lietuvas aviokompānijas darbības pārtraukšana. airBaltic izpilddirektors Martins Gauss uzsver, ka airBaltic sniegs palīdzību pasažieriem pirmajās dienās pēc Air Lituanica lidojumu pārtraukšanas un piedāvās "īpašās glābšanas cenas" klientiem, kuri pirks biļetes vasarā.

airBaltic esot pirmā aviokompānija, kas sniegs palīdzību Air Lituanica pasažieriem, skaidro lidsabiedrībā. Ietekmētajiem pasažieriem nepieciešams sazināties ar Air Lituanica darbiniekiem vai saviem ceļojumu aģentiem, lai saņemtu palīdzību. Sākot no šodienas, airBaltic piedāvās visiem pasažieriem, kuri iegādājušies Air Lituanica biļetes ceļojumiem 2015.gada 6.jūnijā un pēc tam, īpašas vienvirziena biļetes par cenu 59-89 eiro, kuras iespējams rezervēt airBaltic zvanu centros.

Papildus jau esošajiem reisiem Viļņa-Amsterdama un Viļņa-Rīga airBaltic arī paziņo par jaunu tiešo maršrutu ieviešanu no Viļņas uz Briseli, Berlīni, Parīzi, Stokholmu, Varšavu un Helsinkiem.

"Mēs šodien paziņojam par pirmajiem tiešajiem maršrutiem no Viļņas uz Eiropas rietumiem un ziemeļiem un pakāpeniski izvērtēsim papildu reisu pievienošanu," informē Gauss.

Viņš arī norāda, ka lidsabiedrības mājas tirgus tagad ir visas Baltijas valstis - Latvija, Lietuva un Igaunija.

airBaltic vadītājs uzsver, ka Air Lituanica darbības pārtraukšana ir spēcīgs signāls tam, ka trīs Baltijas valstīm nepieciešams īstenot kopīgus pasākumus aviācijas nozarē, lai labāk atbalstītu ceļotājus, jaunu ekonomisko aktivitāti un jaunas darbvietas.

Kā ziņots, Lietuvas Civilās aviācijas administrācija Viļņas pašvaldības kontrolētajai lidsabiedrībai Air Lituanica, kas tapusi pēc bijušā galvaspilsētas mēra Artūra Zuoka ieceres, komercdarbības licenci izdeva 2013.gada vasarā.

Par partneri Air Lituanica izraudzījās Igaunijas nacionālo aviokompāniju Estonian Air. Tiesa gan, jau tā paša gada rudenī Estonian Air nolēma pārtraukt līgumattiecības ar Air Lituanica, apsūdzot to ilgstošā nespējā nokārtot finansiālās saistības.

Air Lituanica akciju kontrolpakete pieder Viļņas pašvaldības uzņēmumam Start Vilnius, bet pārējās akcijas - privātā kapitāla uzņēmumam Air Lituanica Club.

Air Lituanica dibināšanas iniciators Zuoks Viļņas mēra amatu zaudēja šī gada martā notikušajās pašvaldības vēlēšanās.

Lietuvas Civilās aviācijas aģentūra (CAA) pēc aviokompānijas Air Lituanica finansiālā stāvokļa izvērtēšanas secinājusi, ka tā nespēj pildīt savas finansiālās saistības un tādējādi nevar veikt lidojumus, tāpēc apturējusi tās darbības licenci.

Air Lituanica licence tiek atcelta no 23.maija līdz brīdim, kad kompānija vai tās īpašnieki sniegs papildu informāciju par tās spējām veikt darbību vai arī tās apturēšanu pilnībā.

CAA savu lēmumu pamato ar kompānijas sliktajiem finanšu rādītājiem, lai novērstu iespējamu risku lidojumu drošībai var zaudējumus pasažieriem.

Kā teikts CAA paziņojumā, iepriekš Air Lituanica akcionāri pildījuši savas finansiālās saistības un solījuši tās pildīt nākotnē. Tomēr nesen to nostāja mainījusies un kompānija saskārusies ar apgrozāmo līdzekļu trūkumu.

Papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits