Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Paredzēts likvidēt 2500 ES ierēdņu darbavietu

Jaunie taupības pasākumi, kurus nāksies īstenot Eiropas Savienības (ES) institūcijām, paredz, ka nākamo četru gadu laikā tiks likvidētas 2500 ES ierēdņu darbavietas.

Saskaņā ar piektdien panākto vienošanos par ES budžetu darbavietu samazināšana, kas attieksies uz 50 ES institūcijām un aģentūrām, pakāpeniski tiks īstenota laikā no 2013. līdz 2017.gadam un tās rezultātā paredzēts kopumā Eiropas ierēdņu skaitu samazināt par pieciem procentiem. Savukārt ierēdņiem, kas savas vietas saglabās, nāksies samierināties ar algu un pensiju iesaldēšanu uz diviem gadiem, kamēr viņu darbalaiks tiks pagarināts no 37,5 līdz 40 stundām nedēļā.

Līdz 2015.gadam tiks atcelta arī pašreizējā ES ierēdņu algu un pensiju aprēķināšanas metode, kas balstījās uz datiem par civildienesta ierēdņu atalgojumu 11 ES dalībvalstīs. ES ierēdņu pensionēšanās vecums, kas pašlaik ir 63 gadi, tiks paaugstināts. Turpmāk tie ierēdņi, kas jau šobrīd strādā ES institūcijās, varēs pensionētie 65 gadu vecumā, bet jaunpienācējiem pensionēšanās vecums būs 66 gadi. Bez tam ES ierēdņiem nāksies maksāt jaunu "solidaritātes nodokli", kura likme būs 6%.

Šobrīd vidējā Eiropas ierēdņa alga ir 5000 eiro mēnesī, un no tās nodokļos jānomaksā aptuveni 20%, kas ir ievērojami mazāk nekā Beļģijā un vairumā citu ES dalībvalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits