Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pēc pratināšanas saistībā ar prostitūcijas lietu Štrauss-Kāns atbrīvots

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Štrauss-Kāns trešdien kā brīvs cilvēks pametis Lilles policijas iecirkni Ziemeļfrancijā, kur viņš divas dienas tika pratināts saistībā ar apsūdzībām sutenerismā un korupcijā.

Tomēr viņam no jauna būs jāierodas pie izmeklēšanas tiesnešiem, lai tad tiktu nopratināts - vai nu liecinieka statusā, vai arī lai tiktu apsūdzēts saistībā ar prostitūciju un korupciju, apliecināja izmeklēšanai tuvu stāvošs informācijas avots.

Pratināšanas laikā Štrauss-Kāns teicis izmeklētājiem, ka viņam nav radušās aizdomas, ka sievietes, kuras viņš saticis orģijās, ir prostitūtas, jo viņu ar tām iepazīstinājuši augsta ranga policisti, apliecināja amatpersonas.

Šādu apgalvojumu bijušais SVF vadītājs izteicis otrajā dienā, kad viņš ticis pratināts saistībā ar apsūdzībām par sutenerismu organizētā grupā vainu pastiprinošos apstākļos un uzņēmuma līdzekļu negodprātīgu izmantošanu.

Štrauss-Kāns tika aizturēts otrdien. Sākotnēji bija paredzēts, ka Štrauss-Kāns, kuru vēl nesen uzskatīja par potenciālu sociālistu kandidātu Francijas prezidenta vēlēšanās, tiks pratināts liecinieka statusā, bet prokuratūra vēlāk paziņoja, ka viņš ir aizdomās turamais.

Bijušais SVF vadītājs brīvprātīgi ieradās Lilles policijas iecirknī otrdien īsi pirms plkst.9 uz nopratināšanu par viņa saistību ar sutenerisma un korupcijas lietu.

Drīz pēc Štrausa-Kāna ierašanās prokuratūra paziņoja, ka viņš tiks aizturēts aizdomās par "līdzdalību sutenerismā" un "uzņēmuma līdzekļu nepareizu izlietošanu", ka bijušajam SVF vadītājam var tikt izvirzītas apsūdzības un viņa apcietinājums var tikt pagarināts līdz 96 stundām.

Izmeklēšanas tiesneši vēlas noskaidrot, vai Štrauss-Kāns ir zinājis, ka sievietes, kas viņu izklaidēja Parīzes, Vašingtonas un Eiropas galvaspilsētu restorānos, viesnīcās un seksa klubos, ir apmaksātas prostitūtas.

Viņi arī centīsies noskaidrot, vai bijušais SVF vadītājs zinājis, ka par eskortu maksāts no līdzekļiem, ko ballīšu saimnieki krāpnieciskā ceļā ieguvuši no Francijas komunālās saimniecības uzņēmuma.

Maksāt prostitūtai Francijā nav pretlikumīgi, bet peļņas gūšana no prostitūcijas un uzņēmuma līdzekļu izmantošana, lai norēķinātos par seksu, var novest pie apsūdzību izvirzīšanas.

Bijušais SVF vadītājs atzinis, ka viņam bijusi dēkaina dzimumdzīve, tomēr noliedz, ka viņš būtu iesaistīts sutenerismā vai korupcijā, turklāt arī norādījis, ka noliegs līdzdalību noziedzīgās darbībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits